CİĞER SOTE TARİFİ / Kişniş Otu

Cumartesi, Aralık 28, 2019

CİĞER SOTE TARİFİ

Ciğer sote nasıl yapılır, Ciğer sote tarifi, Ciğer kavurma yapılışı
Ciğer veya sakatat seviyorsanız işte size parmaklarınızı yedirecek bir tarif. Yapılışı o kadar kolay ki hemde çok az bir malzemeyle yapılan harika bir lezzet. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Özellikle soğuk kış günlerinde bu tür enerji verici ve kan yapıcı yemekleri bolce tüketmeliyiz.
Ciğer sotenin videosunu çektim. O yüzden aşağıya videoyu ekleyeceğim. Oradan izler ve YouTube kanalıma destek olursanız çok sevinirim. Ayrıca yine birçok videolu tarifime Şafaktan Kolay Tarifler isimli kanalımdan ulaşabilirsiniz :)
Evet tarifime geçiyorum.

Ciğer Sote Nasıl Yapılır?
2-3 kişilik
  • 500 gram dana veya kuzu karaciğeri
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kuru soğan
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı çok kolay. Ciğerleri kuşbaşı şeklinde küp doğrayın.
Yeşil biber ve kuru soğanları yarım halka şeklinde doğrayın.
Tencere yağı koyup eritin ve ciğerleri ekleyin.
Yüksek ateşte 5 dakika kadar kavurun.
üstüne 1 su bardağı suyu ekleyin.
Kaynayınca kısık ateşte 20 dakika pişirin.
Kuru soğan ve biberleri katın. 5-6 dakika daha kavurun.
Baharatları ekleyin.
1-2 dakika kavurun.
Ciğerimiz hazır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder