Pazartesi, Ocak 06, 2020

TAVUKLU İSLİM KEBABI TARİFİ

İslim kebabı tarifi, islim kebabı nasıl yapılır, Kebap tarifleri, Kolay yemek tarifleri
Patlıcan yemeklerinin en güzellerinden birisi İslim Kebabıdır. Gerçekten çok lezzetli oluyor. Hani parmaklarınızı yediren yemekler vardır ya işte onlardan birisi bence :) 
Orijinalı kırmızı etle yapılıyor. Daha sonra köfteli ve tavuklu yapılmaya da başlandı.
Ben hepsini çok severek yiyorum. Eğer şimdiye kadar hiç denemediyseniz şimdi tam zamanı. Deneyin ve kendiniz tadarak lezzetini onaylayın derim.
Ben hem video ile hemde aşağıya yazarak size bu güzel yemeğin tarifini veriyorum. Umarım yaparsınız.
İSLİM KEBABI NASIL YAPILIR?
4 kişilik
Malzemeler:
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 5 adet kemer patlıcan
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 8 adet kürdan
Patlıcanları alacalı soyun ve uzunlamasına 5 ince geniş parçaya kesin.
Tuzlayarak üzerini aşacak kadar su koyup 10-15 dakika bekletin.
Kara suyu çıkınca süzün ve kurulayın. 
İster bol kızgın yağda isterseniz benim videolu tarifimde yaptığım gibi yağlı kağıt serili fırın kabına yan yana dizerek hem üst hem alt kısmına bir fırça yardımıyla biraz sıvı yağ sürüp kızarana kadar fırının ızgara kısmında kızartın. 
Bir tencereye 2-3 yemek kaşığı sıvı yağı koyun.
Üzerine tavuk etleri ekleyin. 5 dakika kadar kavurun. Suyunu salarsa çekene kadar pişirin.
Kuru soğanı ekleyin 2-3 dakika kavurun.
Sarımsak ve yeşil biberi ekleyip kavurmaya devam edelim.
Tuz ve salçaların çok az kısmını ayırıp kalanı ekleyelim. 
Karıştırıp karabiber, pul biber ve kekiği ekleyelim. 
Üzerine domates rendesini katıp kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika pişirelim.
Patlıcan dilimlerinden 2 tanesini birbirine artı olacak şekilde koyup kalanı çapraz koyarak bir şekil oluşturalım.
Tam orta kısmına iç malzemeden 2 yemek kaşığı kadar koyup bohça gibi ortada birleştirip iç malzemeyi dökülmeyecek akmayacak şekilde hapsedelim.
Üstüne ince domates dilimi ve halka kesilmiş minik bir biber koyup kürdanı batırarak tutturalım.
Fırın kabına yerleştirip üzerine kalan salça ve tuzla 1 su bardağı suyu karıştırarak hazırlayacağınız suyu dökelim.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirelim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder