ETLİ BAKLA YEMEĞİ / Kişniş Otu

Çarşamba, Mayıs 06, 2020

ETLİ BAKLA YEMEĞİ

etli bakla nasıl yapılır, Taze bakla yemeği ve bir çok sebze yemeği tarifi bloğumda sizleri bekliyor!
Bahar geldi. Tam bakla zamanı. Bakla pek fazla sevilmez ya da çok aranılan bir sebze değildir. Ama o kadar faydalı bir sebze ki bence kısa süreliğine merhaba dediği bu mevsimde bolca tüketelim diyeceğim.
Ben, genelde zeytinyağlısını yapar ve sarımsaklı yoğurt ile yerdim. Bu sefer etli yaptım. Gerçekten nefis ötesi oldu. Kesinlikle deneyin çok beğeneceksiniz.
Tarifime geçiyorum. Önce videosunu ekleyip altına da tarifini yazacağım. Umarım videosunu izleyerek YouTube kanalım olan Şafaktan Kolay Tariflere destek olursunuz. Abone olursanız çok sevindirirsiniz. 
ETLİ BAKLA YEMEĞİ TARİFİ

4 Kişilik
Malzemeler:
500 gram taze bakla
200 gram kuşbaşı dana eti
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak 
1 yemek kaşığı salça (domates biber karışık önerilir)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber
2,5 su bardağı su
Baklaları yıkayıp uç kısımlarını koparın ve 2 veya 3 parçaya bölün.
Kuru soğanı ve sarımsağı küçük yemeklik doğrayın.
Tencereye yağları koyun. Isınınca eti ekleyip 2-3 dakika kavurun.
Etler suyunu bırakırsa çekene kadar pişirin.
Çekince kuru soğanı ve sarımsağı ekleyin. 2-3 dakika kavurun.
Salçayı ekleyin. Kokusu gidene ve eriyene kadar 2-3 dakika karıştırarak kavurun.
Suyu ekleyin. Tuzun yarısını ekleyin. Kaynayınca ocağı kısıp 30 dakika etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Pişen etlerin üzerine baklaları ekleyin. Tuz, kırmızı pul biber ve limon suyunu ekleyin.
Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve baklalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
Bakla narin bir sebzedir. Pişince çabuk dağılır. o yüzden ilk kattığınızda karıştırın ve daha sonra fazla karıştırmayın.
Yemek piştiği halde suyu fazla kalırsa kapağını açıp yüksek ateşte bir kaç dakika kaynatmanız suyunu çekmesine yardımcı olacaktır.
Ya da tam tersi olup suyunu çok çekmişse biraz kaynar su ekleyerek 1 dakika kaynatmanız yeterli olacaktır.
Bakla yemeğini bu şekilde veya yanında sarımsaklı yoğurt ile ikram edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder