CEVİZLİ PORTAKAL KABUKLU İRMİK HELVASI / Kişniş Otu

Cumartesi, Mayıs 02, 2020

CEVİZLİ PORTAKAL KABUKLU İRMİK HELVASI

İrmik helvası tarifi, Cevizli irmik helvası, Portakallı irmik helvası nasıl yapılır?
Korona günlerinde hayatın nasıl dayanılmaz hal aldığını hepimiz çok yakından biliyor ve yaşıyoruz. Evde kapalı kalmaktan, sevdiklerimizle olamamaktan kötü ne olabilir diye düşündüğümüz o kadar sık zamanlar oluyor ki. Bende bu şekilde düşünüp karalar bağlayıp bir depresyondan ötekine geçip dururken daha acı ve kötü şeyin sağlığından olmak veya sevdiğin insanları bir daha göremeyecek şekilde kaybetmek olduğunu yakın zamanda yaşayarak öğrendim.
Babam, kanser gibi bir illetten, 1 ay içinde gözümüzün önünde eriyerek göçüp gitti. Bir yandan dünyayı tepetaklak eden lanet bir virüsle uğraşırken bir yandan elimizden bir şey gelmeden çaresizce babamın ölmesini seyrettik. Ne kadar acı bir şeymiş.
Evet ölüm her canlının kaderinde yaşayacağı bir olay. Bundan kaçış yok. Ama yine de sevdiklerine, tanıdıklarına gelsin uğrasın istemiyorsun.
Duygularımı sizlerle paylaşmamın nedenine gelince, şimdi videosunu yayınlayarak tarifini vereceğim İrmik Helvasını babamın rahmetli oluşunun 7. gününde yaptık. Maalesef korona yüzünden evde izole olduğumuz için, komşu veya akraba kimseyi çağıramadık. Annem ve kız kardeşimle helvamızı kavurduk. Ben baki kalsın ve her zaman hatırlansın istedim ve videosunu çektim. Umarım beğenir ve babam ve tüm ölmüşlerimiz için dua edersiniz.


İrmik Helvası Tarifi;
  • 2 su bardağı irmik
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1/2 su bardağı ceviz içi
Şerbeti İçin:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
Şerbet malzemelerini karıştırın. Kaynatmanıza ısıtmanıza gerek yok.
Yağları tencereye koyup eritin.
İrmiği ekleyin ve kısık ateşte devamlı karıştırarak yaklaşık 25-30 dakika kavurun.
Cevizleri ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin.
Kavrulan irmiğe şerbeti ekleyin.
Şerbeti çekene kadar devamlı karıştırın.
Ocağı kapatıp 15-20 dakika demlenmeye bırakın.
Afiyet olsun.
NOT: Ceviz yerine dolmalık fıstık kullanabilirsiniz. Harika oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder