KIYMALI PIRASA YEMEĞİ / Kişniş Otu

Çarşamba, Mayıs 13, 2020

KIYMALI PIRASA YEMEĞİ

Kıymalı Pırasa Yemeği Nasıl Yapılır? / Kolay yemek tarifleri, Glutensiz tarifler, kişnişotu
Pırasa mutfağımızda her zaman bulunan ve keyifle yediğim bir sebze. Gerçi çocukluğumda işler bunun tam tersiydi. Hayatta sevmediğim ve yemediğim sebzelerden birisiydi. Diğeri de bamya idi. Anneme sırf bu sebzelerin yemeğini yapıyor diye her defasında kıyametler koparıp çok çektirmiştim. Canım annem huysuz kızından çok çekti. Şimdi ise ikisini de keyifle yiyorum ve seviyorum.
Pırasanın genelde zeytinyağlısını yaparım. Birde etlisini deneyim dedim. Gerçekten sizlere de önereceğim lezzette bir yemek oldu.
Aşağıda hem malzemeleri hemde videolu tarifini paylaştım. Videomu seyredip Youtube kanalım Şafaktan Kolay Tariflere destek verirseniz çok sevinirim.
Kıymalı Pırasa Yemeği Nasıl Yapılır?

4 kişilik
Malzemeler:
  • 1/2 kg pırasa
  • 200 gram kıyma
  • 1 orta boy havuç
  • 2 orta boy patates
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber
Pırasaları yıkayın. Halkalar halinde doğrayıp gerekirse tekrar sudan geçirin. Katmanlarında toprak kalabiliyor.
Havuç ve patatesi de iri parçalar halinde doğrayın.
Kuru soğanı da küçük küpler halinde yemeklik doğrayın.
Tencereye sağı koyup, ısınınca kıymayı ekleyin. Bir kaç dakika kavurup kuru soğanı ekleyin.
Yine bir kaç dakika kavurun ve havucu ekleyin.
Salçayı ekleyin iyice karıştırın.
Her sebze eklendiğinde 2-3 dakika kavurarak diğerini katın.
Patatesi de bir kaç dakika kavurup, pırasayı ekleyin.
2-3 dakika daha kavurup suyu, tuzu ve baharatları ekleyin.
Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp özellikle havuçlar yumuşayıncaya kadar 20-25 dakika pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder