Cumartesi, Temmuz 18, 2020

TAVUKLU KAĞIT KEBABI

Tavuklu kağıt kebabı nasıl yapılır- fırın yemekleri, tavuk yemekleri, glutensiz tarifler
Evdeki malzemelerle yapabileceğiniz çok basit ama çok lezzetli bir yemek tarifi vereceğim.
Malzeme seçenekleri çok fazla. Ana malzememiz tavuk. Diğer malzemeler evde bulunan sebzelere göre değiştirebileceğiniz malzemeler. Mesela ben bezelye ve kabak vardı. Onları kullandım. Ama patlıcan da çok güzel yakışır. Yine kuru soğan yerine arpacık soğan kullanabilirsiniz. Yeşil köy biberi yerine kırmızı kapya biber kullanabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun diyorum.
Videosunu da ekledim. Tarifi ayrıca yazıyorum. ikisinden de yararlanabilirsiniz. Ama videomu seyrederek destek verirseniz çok sevinirim.
Tavuklu Kağıt Kebabı Nasıl Yapılır? Malzemeler: 500-600 gram kuşbaşı doğranmış tavuk göğüs veya but eti 2 adet patates 1 su bardağı taze bezelye 1 adet kuru soğan 2-3 adet köy biberi 2 adet kabak 3 diş sarımsak tuz-karabiber-kırmızı pul biber Etin marinesi için: 1 yemek kaşığı salça 1/2 çay bardağı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kekik
Marine malzemelerini derin bir kapta karıştırıp tavuk etlerini katalım. İyice karıştırıp buzdolabında yarım saat kadar bekletelim.
O sırada sebzeleri hazırlayalım. Patatesleri iri küpler halinde doğrayalım.
Biberleri, kabakları hatta kuru soğanı iri parçalar halinde doğrayalım.Tuz ve baharatları da katıp marine etlerle karıştıralım.
Tüm malzemeyi yağlı kağıda yerleştirip hava almayacak şekilde kapatalım.
Tepsiye veya fırın kabına yerleştirelim.
180 derecede 35-40 dakika pişirelim.
İsterseniz kişi başı porsiyonlar olarak hazırlayıp o şekilde servis edebilirsiniz.
Yine kağıt yerine fırın poşetinde yapabilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder