Perşembe, Temmuz 10, 2014

İFTAR MENÜSÜ 8

Bugünkü menümü yayınlamayı çok geciktirdim. Bu saate yapılacak yemekler planlanmış  ve çoktan yapılmaya başlanmış olacağından şimdi vereceğim menüyü bugünden hazırlık yapılacak yemeklerden seçmeye karar verdim. Her ne kadar hava sıcak olsa da üstüne üstlük bir de oruç tutulmasına rağmen Kuru Fasulyenin hala istek yapılan yemekler arasında olduğunu fark ettim. Biliyorsunuz fasulyenin geceden suda bekletilmesi gerekiyor. O yüzden bugünden, yarın için hazırlayabileceğiniz bir menü tavsiye edeceğim.
MANTAR ÇORBASI


                                                        Tarif için burayı tıklayınız.
ETLİ KURU FASULYE
Bu tarifi yarın için veriyorum. O yüzden geceden ıslatıp rahatlıkla yapabileceğiniz için kuru fasulye yemeğini seçtim. o kadar çok sevilen bir yemek ki ramazanda bile keyifle yenilebiliyor. Yine de ben çok aşırıya kaçmamanızı küçük miktarlarda yemenizi önereceğim. 
                                                            Tarifi için burayı tıklayınız.
ARPA ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI
Kuru fasulyenin yanına gidebilecek en güzel şeylerden birisi de pilavdır. Siz ister sade ister arpa şehriyeli ister bulgur pilavı hangisini seviyorsanız onu yapın.
                                                       Tarif için burayı tıklayınız.
CACIK
Kuru fasulyeli ve pilavlı sofraların vazgeçilmezi bol sarımsaklı ve salatalıklı cacıktır. Eğer yapamıyorsanız sade yoğurtta iyi gider. 
                                                             Tarif için burayı tıklayınız.
KIRMIZI SOĞANLI KIVIRCIK SALATA
Salata bugünkü menümüzün sebze kaynağı. İsterdiğiniz malzemelerle yapabilirsiniz. İster sade ister çoban isterseniz benim tarifini de verdiğim Gavur dağı salatası ve kırmızı soğanlı kıvırcık salata. Yeterki sofranızda bulunsun.
                                                      Salata tarifi için burayı tıklayınız.
REVANİ
Tatlı tutkunu birisi olarak bence bütün tatlılar her sofraya yakışır. Bugün sizler için yapımı çok basit revani tatlısını seçtim. Akşamdan yada yarın erken saatlerde yaparsanız, ikram saatine kadar, bekledikçe daha da lezzet kazanacaktır.
                                                    Revani tarifi için tıklayınız.

Salı, Temmuz 08, 2014

İFTAR MENÜSÜ 7

ERİŞTELİ YOĞURT ÇORBASI
Çok lezzetli bir çorba. Erişteniz yoksa içine pirinç veya buğday (yarma) koyarak ta yapabilirsiniz.
                                                                   Tarif için tıklayınız.
SULU KÖFTE
Lezzetli bir klasik yemek. Umarım beğenirsiniz. Köftesine pirinç yerine bulgur katarak değişik lezzet verebilirsiniz.
                                                         Sulu köfte tarifi için tıklayınız.
BEŞAMEL SOSLU FIRIN MAKARNA
En sevdiğim yemeklerden birisidir. Gerçekten lezzetli bol kaşarlı bir makarna.
                                                            Burayı tıklayınız.
KIRMIZI SOĞANLI KIVIRCIK SALATA 2 ÇEŞİT SOS SEÇENEĞİ İLE
Salata tavsiye ettim çünkü bugünkü yemeklerde pek fazla sebze bulunmuyor.
                                                         Tarif için  burayı tıklayınız
SÜTLAÇ
                                                        Tarif için burayı tıklayınız.

Pazartesi, Temmuz 07, 2014

İFTAR MENÜSÜ 6

Menü, Yemek Menüsü, İftar Menüsü, Misafir Menüsü, İftar softası, Tarifler, Yemek Tarifleri, Kişniş otu, Bayram, Ramazan

CACIK


CACIK TARİFİ / KİŞNİŞ OTU

CACIK TARİFİ
4 kişilik
Malzemeler:

  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 4-5 adet orta boy salatalık
  • 1-2 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 4 çay kaşığı kuru nane
  • 4 çay kaşığı zeytinyağı (isteğe bağlı)
  • 2 su bardağı soğuk su
Salatalıkların kabuklarını soyduktan sonra mümkün olduğunca küçük olarak doğrayın. Mercimek büyüklüğünde olabilir. İsterseniz rendenin büyük kısmı ile rendeleye bilirsiniz.
Yoğurdu derin bir kaba alın.. Krema kıvamına gelene kadar karıştırın.
İncecik doğradığınız salatalıkları, tuzu ve soğuk suyu ekleyip tekrar karıştırın.
Sarımsağı ezin ve onu da ekleyin.
Kaselere bölüştürün ve üzerine kuru nane ve zeytinyağı gezdirin.
NOT: Aslında çok çok basit bir tarif. ama yine de püf noktaları var. Cacığı yoğun kıvamda seviyorsanız suyu kattıktan ve karıştırdıktan sonra kıvamına bakıp bir kaşık daha yoğurt ekleyebilirsiniz.
Sarımsağı sevmiyorsanız azaltabilir ya da hiç katmaya bilirsiniz. Ayrıca cacığı önceden hazırlayıp servise kadar bekletecekseniz sarımsağı servis edeceğiniz zaman ekleyin.
Salatalıkları büyük olanlarla yapacaksanız 4 adet gayet iyi miktar. ancak kahvaltılık küçük salatalıklardan yapacaksanız 6-7 adet yeterli olacaktır.

ERİŞTELİ SÜTLÜ ÇORBA TARİFİ

Değişik tariflere karşı aşırı ilgim var. Çoğu zaman bu huyumu sevsem de bazen keşke olmasaydı diyorum. Nedeni ise genelde pek ilgi çekmemele...