GARNİTÜRLÜ KIYMALI BÖREK TARİFİ:
Malzemeler:
- 4 adet yufka
- 350-400 gram kıyma
- 500 gramlık konserve garnitür
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- 1-2 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı Çörek otu, susam
Tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağını koyun.
Kıymayı da ilave edin. 5 dakika kavurun.
Kıyma rengini değiştirince tuzu ve baharatları ekleyin.
Konserve garnitürün suyunu süzün ve tekrar sudan geçirip bir kez daha süzün. Kavrulmuş kıymaya ilave edin. Soğumaya bırakın.
Bir kaba yufkaları ıslatmak için su ve sıvı yağdan oluşan sosu hazırlayın. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Kıymayı da ilave edin. 5 dakika kavurun.
Kıyma rengini değiştirince tuzu ve baharatları ekleyin.
Konserve garnitürün suyunu süzün ve tekrar sudan geçirip bir kez daha süzün. Kavrulmuş kıymaya ilave edin. Soğumaya bırakın.
Bir kaba yufkaları ıslatmak için su ve sıvı yağdan oluşan sosu hazırlayın. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Yufkayı düzgünce yayın. Bir fırça yardımıyla her tarafını bu sos ile ıslatın.
Karşılıklı kenarlarını tam orta kısımda birleştirerek önce dikdörtgen sonra diğer kenarları da birleştirerek büyükçe bir kare elde edin.
Her katlama yaptığınızda kuru yerleri ıslatmayı unutmayın.
Kare yufkayı ortasından artı şeklinde keserek 4 adet küçük kare elde edin.
Kareleri de ıslatın. ve her birine yaklaşık 1,5 -2 yemek kaşığı kıymalı içten koyun.
Yine karşılıklı kenarları bu sefer üst üste gelecek şekilde bohça gibi katlayın.
Bohça şeklinde katladığınız börekleri yağlanmış fırın tepsisine katlı yerleri altta kalacak şekilde dizin. Yumurta sarısını böreklerin üstüne sürün.
Üzerine tercihen çörek otu veya susam serpin.
Önceden ısıttığınız fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
Karşılıklı kenarlarını tam orta kısımda birleştirerek önce dikdörtgen sonra diğer kenarları da birleştirerek büyükçe bir kare elde edin.
Her katlama yaptığınızda kuru yerleri ıslatmayı unutmayın.
Kare yufkayı ortasından artı şeklinde keserek 4 adet küçük kare elde edin.
Kareleri de ıslatın. ve her birine yaklaşık 1,5 -2 yemek kaşığı kıymalı içten koyun.
Yine karşılıklı kenarları bu sefer üst üste gelecek şekilde bohça gibi katlayın.
Bohça şeklinde katladığınız börekleri yağlanmış fırın tepsisine katlı yerleri altta kalacak şekilde dizin. Yumurta sarısını böreklerin üstüne sürün.
Üzerine tercihen çörek otu veya susam serpin.
Önceden ısıttığınız fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder