Bu tatlıyı yapalı epey uzun bir zaman oldu. Tarifini bulduğum sıralarda arkadaşım Gülhan'ı çaya davet etmiştim. Kendisine yaptığım Glutensiz Unlu Tiramisu tarifini umarım hatırlarsınız. İçinde glutensiz unla yaptığım kedi dili bisküvileri kullanmıştım. O sıralarda dergi ve kitaplara göz gezdirirken şimdi tarifini vereceğim tatlıya rastladım. Normal unla yapılmış kedi dili bisküvi kullanılmıştı. Ama ben glutensiz unla yapmak istedim. Siz isterseniz normal un kullanarak kedi dillerini hazırlayabilirsiniz. Pasta o kadar hafif ve güzel ki her türlüsünü denemeye değer. Eminim sevgili arkadaşım Gülhan da güzeller güzeli kızı İlkim'den kalan boş vaktinde, en kısa zamanda deneyecektir. Şimdiden herkese afiyet olsun. Önce kedidili bisküvileri hazırlayalım.
30-35 AdetMalzemeler:
- 3 yumurta sarısı
- 3 yumurta beyazı
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 6 yemek kaşığı glutensiz un
- 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı vanilya
Oda sıcaklığındaki yumurtaların sarısını beyazından ayırın. Beyazlarına, 3 yemek kaşığı şeker ekleyin ve mikserle kabarık katı beyaz bir köpük olana kadar çırpın. Başka bir kapta ayırdığımız yumurta sarılarını 2 yemek kaşığı şekerle çırpın. Un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edin. Sonra beyaz köpüğü yavaşça bu yoğun karışıma yedirin. Hamur yoğun yapışkan bir hamur olacak. Akışkan ama cıvık olmayan bir kıvamı olmalı. Eğer cıvık olursa çok az un ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız hamuru krema sıkma aparatına doldurun yada buzdolabı saklama poşetinin ucuna keserek onun içini doldurup yağlı kağıt yerleştirdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olarak 6-7 cm uzunluğunda hamurlar halinde sıkın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 8 dakika (en fazla 10 dakika) pişirin. Sürenin sonunda bisküvileri fırında tutmayın. Hemen alarak dışarıda soğumasını bekleyin.
ŞEFTALİLİ KREMALI TATLI TARİFİ:
6 kişilik
Malzemeler:
- 30-35 adet kedidili bisküvi
- 500 gr labne peyniri
- 600 ml krema
- 5 tepeleme yemek kaşığı glutensiz pudra şekeri
- 3 adet portakalın suyu
- 3-4 adet şeftali
- 1 su bardağı Hindistan cevizi
- 2 paket vanilya
Şeftalilerin kabuklarını soyun. Ortadan ikiye bölüp dikkatlice çekirdeğini çıkarıp ince dilimlere ayırın. Derin bir kapta krema, pudra şekeri, vanilya ve labne peynirini mikserle çırpın. Bisküvilerin yarısını portakal suyuna batırıp dikdörtgen kalıbın tabanına dizin. Krema karışımının 1/3 nü üzerine yayın. Onun üzerine de kalan bisküvileri portakal suyuna batırıp dizin. Kalan kremayı en üste yayın ve şeftali dilimlerini yerleştirin. Hindistan cevizi ile süsleyin. En az 3-4 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.
NOT: Şeftali yerine mango veya kayısı gibi başka meyvelerde kullanabilirsiniz. Ayrıca glutensiz un yerine normal un kullanarak yapabilirsiniz. Çok hafif ve hoş bir tatlı. Umarım beğenirsiniz. Sevgilerle.
Yediğim en güzel yaz tatlılarından birisi! Ciddi ciddi! Herkes yapsın yesin!!!!!
YanıtlaSilCanım, bende fikrine katılıyorum. Çok hafif, hoş ve lezzetliydi. Şeftali mayhoş bir tat vermişti.
Sil