Sayfalar

30 Ocak 2013 Çarşamba

PATATESLİ PIRASALI ÇORBA


Yeni bir "çorba" paylaşmanın heyecanı içindeyim. Bu çorbayı ben de ilk defa denedim. Sonuç olarak,  denediğime değen lezzetli bir çorba ortaya çıktı. İçindeki sebzeler de çok yararlı besinler. Umarım sizde beğenirsiniz. İşte tarifi.
PATATESLİ PIRASALI ÇORBA
4 kişilik
Malzemeler:
  • 1 kg. patates (4-5 adet)
  • 4 adet pırasa (beyaz kısımlar)
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2,5 lt. su veya tavuk suyu
  • İnce kıyılmış maydanoz (üzeri için)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Pırasaların beyaz kısımlarını incecik halkalar şeklinde kıyın. Bol su içinde hafif ovalayarak halkaların birbirinden ayrılmasını sağlayın. İyice yıkadıktan sonra süzün. Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra bir kaç parçaya bölün. Sonra küçücük ve incecik doğrayın. Kuru soğanları da kabuklarını soyduktan sonra küçücük yemeklik doğrayın. Maydanoz yapraklarını incecik kıyın.
Bir tencereye sıvı yağı ve tereyağını koyun. Isınınca soğanı katın. rengi sararana kadar kavurun. Pırasaları katın. 1-2 dakika kavurduktan sonra patatesleri ekleyin. Tavuk suyunu yada suyu ilave edin. Tuz ve karabiberi katıp tatlandırın. Kaynamaya başlatınca ateşi kısıp 20-30 dakika pişirin. Çorbayı püre kıvamında seviyorsanız ocağı kapattıktan sonra bir süzgeçten geçirerek süzün yada blendırla ezerek krema kıvamına getirin. İnce kıyılmış maydanozu çorbaya ekleyin yada servis sırasında ekleyin.
NOT: Bu çorba püre haline getirmeden de harika bir çorba. Bol sebzeli ve yoğun bir çorba. Arzu ederseniz ezmeden de servis yapabilirsiniz. Eğer ezecekseniz o zaman sebzeleri küçük doğrama eziyetini çekmeden irice pişirebilirsiniz. Ayrıca eğer tavuk suyunuz yoksa et suyu veya bulyon kullanabilirsiniz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder