Sayfalar

27 Ocak 2013 Pazar

ACILI TAVUK KANATLARI BAHARATLI FIRIN PATATES VE DİP SOS EŞLİĞİNDE

Dün Tv izlerken, Ocak ayında vefat eden ünlülerin çokluğundan bahsediyorlardı. Ocak ayında ölümlerin sanki biraz fazlaca olduğunu düşünüyorlarmış. Bu fikre bende katıldım. Çünkü Ocak ayında benimde sevgili Ataman dayım aramızdan ayrıldı. Kendisine son görevimi yapmaya İzmir'e gittim. Sonrasında üzüntümü ve yorgunluğumu atıp yeni tariflere başlayım derken çok önceden planladığımız 1 haftalık Paris gezisine gittim. Sonuç; Ocak ayının son günlerine geldiğimiz halde, hala sizlerle yeni tarifler paylaşamadım. İçim hiç rahat değil. Sanki ödevini yapmamış cezaya kalacak çocuk gibi hissediyorum. O yüzden bugün, çok hızlı bir şekilde tarif seçimi yaptım. Bence çok güzel bir tarif buldum. Acayip lezzetli. Çünkü hem tavuk hem de patatesten oluşan bir tabak. Tavuğun daha doğrusu tavuk kanatlarının yanında sunulan lezzetli bir dip sosu var. Patates ise her zaman yapabileceğiniz ve sağlıklı pişirme yönteminden dolayı rahatlıkla yiyebileceğiniz bir lezzet. Fırsat bulduğunuz en kısa zamanda bu harika tarifi yapın derim. Çok memnun kalacaksınız.
ACILI TAVUK KANATLARI, BAHARATLI FIRIN PATATES VE DİP SOS EŞLİĞİNDE
2 Kişilik
Malzemeler:
TAVUK KANATLARI İÇİN:
  • 500 gr. tavuk kanat
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı paprika/ tatlı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı toz veya rende zencefil (isteğe göre)
  • 1 tatlı kaşığı acı sos (acisso)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
DİP SOS İÇİN:
  • 3 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
  • 1,5 yemek kaşığı mayonez
  • 1,5 yemek kaşığı ketçap
  • 1 yemek kaşığı paprika
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı kuru  kekik
  • Bir tutam tuz
BAHARATLI FIRIN PATATES İÇİN:
  • 4-5 adet orta boy patates
  • 1 tatlı kaşığı kuru kekik
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı paprika
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Tavuk kanatlarını yıkayın. Süzün ve kurulayın. Derin bir kaba alın. Sıvı yağı, tatlı toz kırmızı biberi yani paprikayı, zencefili, acı sosu, tuz ve karabiberi katın. Bütün malzemenin kanatların her yerine bulaşması için iyice karıştırın. Kabın üzerini kapatıp buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin. 
Tavuklar marine olurken, patateslerin kabuklarını soyun veya taze patatesse kabuklarını soymadan iyice fırçalayarak yıkayın. Elma dilimleri şeklinde kesin. Yani önce uzunlamasına ikiye bölün sonra her parçayı kestiğiniz düz kısım yere gelecek şekildeyken ,bıçağı hafif eğik tutarak 3 e bölün. Derin bir kaba alın ve tüm malzemeyi katıp iyice karıştırın. Tavukların marine süresi bitene kadar dinlendirin.O sırada fırını 200 dereceye ayarlayın. Yağlı kağıt kapladığınız tepsilere patatesleri ve tavukları yerleştirin. Önceden ısıttığınız fırında patatesleri yaklaşık 15 dakika, tavukları ise yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Dip sosu da tüm malzemeleri katarak iyice karıştırıp krema kıvamına gelmesini sağlayarak hazırlayın. Fırından çıkarıp 2-3 dakika dinlendirdiğiniz tavuk ve patateslerle servis yapın. Şimdiden afiyet olsun.
NOT: Öncelikle zencefil tercihinize kalmış. istemiyorsanız katmayabilirsiniz. Acisso yoksa ketçap ve biraz acı pul biberde aynı görevi görür. Diğer baharatlara ve tuza gelince sizin damak zevkinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...