Sayfalar

26 Şubat 2013 Salı

TAVUKLU PİRİNÇ ÇORBASI


Evde tavuk suyu katılmış yemekleri sevmeyenler var. Pirinç çorbası sevmeyen de var. Hele hele ikisinin bir arada olduğu bir çorbayı duyduğu anda of anne sevmediğim her şey bu çorba da, kesinlikle yemem diyen bir de kızım var. Ve ben  kızıma,  yaptığım çorbayı tattırıp puan vermesini istedim.
Sonuç: İnanılmazı başardım. Kızım 10 üzerinde 10 puan verdi ve koca bir kase çorbayı silip süpürdü. İşte bu lezzetli çorbanın tarifi.
TAVUKLU PİRİNÇ ÇORBASI
4-6 kişilik
Malzemeler:
  • 100 gr. tavuk göğsü
  • 4 tepeleme yemek kaşığı pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 7 su bardağı tavuk suyu (yarısı su olabilir)
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber
Tavuğu derin bir tencereye koyun ve suyu da ilave edip. 20 dakika haşlayın. Tavuk etini çıkarın ve soğuyunca  küçük parçalar halinde didikleyin.
Kuru soğanı küçücük yemeklik doğrayın. Bir tencereye sıvıyağı ve tereyağını koyun. Isınınca kuru soğanı ilave edin. Sararınca salçayı katıp biraz kavurun.
Tavuk etini, pirinci ve tavuk suyunu ekleyin. Tuz ve baharatları katın. kaynamaya başlayınca ateşi kısıp, pirinçler pişene kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
NOT: Tavuk göğüs yerine başka kısımlarını da kullanabilirsiniz. Tavuk suyunun keskin olmasından hoşlanmıyorsanız. Yarısını suyla değiştirebilirsiniz. 
Pirinç yerine şehriye kullanabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...