Pazar, Temmuz 14, 2013

DENİZ BÖRÜLCESİ SALATASI


Dün akşam iftarda dışarıda olmamız nedeniyle hiç bir tarif paylaşamadım. o yüzden bugün 3  tarif paylaşacağım. Bu akşamki menümde Erişteli yoğurt çorbası, kabak püreli  tavuk, pirinç pilavı, Deniz Börülcesi salatası ve Muhallebili kadayıf tatlısı var. Tavuk, salata ve tatlıyı sizlerle paylaşacağım. İlk tarifim lezzetler karışsın diye erkenden yaptığım Deniz Börülcesi Salatası. İşte tarifi.
DENİZ BÖRÜLCESİ SALATASI
4 Kişilik
Malzemeler:
  • 2 demet deniz börülcesi
  • 2-3 adet sarımsak
  • 1/2 adet limon suyu
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Deniz börülcesinin topraklı kök kısımlarını kesin. İçinde kararmış çürümüş dallar varsa ayıklayın.
Kalanı bol suda bir kaç defa yıkayın. Üzerlerini örtecek kadar su koyduğunuz bir tencerede kaynayınca altını kısıp, 10 dakika kadar pişirin. o sırada börülcelerin sığacağı büyüklükte bir kaba buzlu veya soğuk su hazırlayın.
Pişen börülceleri süzerek buzlu suyun içine alın. Buzlu suda şoklama börülcelerin renklerinin canlı kalmasını sağlayacaktır. 1-2 dakika sonra iyice süzün ve bir kaba çıkarın. 
Bundan sonrası birazcık zahmetli. Deniz börülcesinin içinde incecik ama ağza gelince rahatsız edici sert dallar vardır.(yandaki resimdeki)
Bunların tek tek çıkarılması gerekir. Dallar, bir ucundan tutarak yumuşak kısımları yavaşça itekleyerek sıyırdığınız zaman kendiliğinden çıkacaklardır.
Bütün dalları tek tek aynı işlemden geçirin. Bittikten sonra bir kez daha inceleyip aralarında gözden kaçan saplar olmamasına dikkat edin.
Derin bir kaseye sarımsakları ezin. Zeytinyağını ve limon suyunu da ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra Deniz börülcesini ekleyin. Tekrar karıştırın. Servis yapın
NOT: Öncelikle çok tuzlu bir sebze olduğu için, kesinlikle tuz katmayın. Bol suda yıkayın. Hatta 5-6 dakika suda bekletin. Ve yukarıda da dediğim gibi içlerindeki sert dalları iyice temizleyin. Sağlığa çok yararlı bir sebze olduğu için mümkün olduğunca çok yemelisiniz. Limon ve zeytinyağının miktarı zevkinize kalmış. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder