Geçen günkü iftar menümde, Kabak püreli tavuk yapmıştım ve tarifini sizlerle paylaşacaktım. Ama bir aksilik oldu. Maalesef tarifi veremedim.
O yüzden bugün yine kabak tarifli bir yemeği sizinle paylaşacağım. Aslında, et sevenlerin çok beğendiği bir yemek olan Kuzu inciği, Kabak beğendi ile servis yapmayı denedim. Çok güzel bir tarif ortaya çıktı. İsterseniz Beğendiği ızgara et veya tavukla da servis edebilirsiniz. Hepsiyle çok iyi gidiyor. En azından bir kere denemenizi tavsiye edeceğim bir yemek.
Eğer isterseniz Kuzu inciği beğendisiz tek başına da yapabilirsiniz. İçindeki sebzeler ve suyuyla muhteşem bir yemek oluyor. Yanına da pilav yapabilirsiniz. Şimdi İftar menümü vereyim. Kırmızı Mercimek Çorbası, Arap tavası, Cacık, Zeytinyağlı bamya, , salata.
O yüzden bugün yine kabak tarifli bir yemeği sizinle paylaşacağım. Aslında, et sevenlerin çok beğendiği bir yemek olan Kuzu inciği, Kabak beğendi ile servis yapmayı denedim. Çok güzel bir tarif ortaya çıktı. İsterseniz Beğendiği ızgara et veya tavukla da servis edebilirsiniz. Hepsiyle çok iyi gidiyor. En azından bir kere denemenizi tavsiye edeceğim bir yemek.
Eğer isterseniz Kuzu inciği beğendisiz tek başına da yapabilirsiniz. İçindeki sebzeler ve suyuyla muhteşem bir yemek oluyor. Yanına da pilav yapabilirsiniz. Şimdi İftar menümü vereyim. Kırmızı Mercimek Çorbası, Arap tavası, Cacık, Zeytinyağlı bamya, , salata.
KABAK BEĞENDİLİ KUZU İNCİK
2 Kişilik
Malzemeler:
- 2 adet kuzu incik
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1/2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1-2 adet küçük veya orta boy patates
- 1 adet orta boy havuç
- 2 adet küçük soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 5-6 su bardağı su
- 4 adet orta boy kabak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı rende kaşar yada dil peyniri
- 1 tatlı kaşığı tuz
İncikleri iyice kurulayın. Derin bir tencereye tereyağını ve sıvı yağı koyup ısıtın ve incikleri yerleştirip, orta ateşte her tarafını kızartın. Suyu ekleyin. Etleri birazcık geçecek kadar su eklemelisiniz. 6 su bardağı yetmezse 1 bardak daha ekleyin. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 1 saat pişirin.
O sırada havuç, patates ve soğanın kabuklarını soyun. Havucu 4 parçaya bölün. Patatesleri orta boyda seçtiyseniz ikiye bölün. Soğanları tam olarak hazırlayın ve 1 saatin sonunda incik bulunan tencereye ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. 30 dakika daha pişirin. Süre sonunda, havuç ve patatesleri kontrol edin. Pişmişlerse ateşi kapatın.
O sırada havuç, patates ve soğanın kabuklarını soyun. Havucu 4 parçaya bölün. Patatesleri orta boyda seçtiyseniz ikiye bölün. Soğanları tam olarak hazırlayın ve 1 saatin sonunda incik bulunan tencereye ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. 30 dakika daha pişirin. Süre sonunda, havuç ve patatesleri kontrol edin. Pişmişlerse ateşi kapatın.
İncikler pişerken, Kabakları yıkayın. Kabuklarını soyun ve rendeleyin. Bir tencereye koyun. Kendi suyunu bırakınca altını kısıp, suyunu çekene kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Sürenin sonunda hala sulu ise ateşi yükseltip ara sıra karıştırarak suyunu çektirin.
Başka bir tencereye tereyağını koyun. Eriyince unu ekleyip biraz kavurun. Sürekli karıştırarak sütü ekleyin. Pürüzsüz muhallebi haline gelene kadar karıştırın. Kabağı ekleyin. Tuzu ve peynir rendesini ekleyip karıştırın. Beğendi hazır.
Başka bir tencereye tereyağını koyun. Eriyince unu ekleyip biraz kavurun. Sürekli karıştırarak sütü ekleyin. Pürüzsüz muhallebi haline gelene kadar karıştırın. Kabağı ekleyin. Tuzu ve peynir rendesini ekleyip karıştırın. Beğendi hazır.
Servis ederken İnciği süzerek alın. sebzeleri de süzün. Beğendiyle servis edin. Afiyet olsun.
NOT: Kabakların hala suyu varsa, benim bu tür haşlamalar da her zaman kullandığım metot, kabı hafif eğik koyarak suyunun bir kenara toplanmasını sağlayıp, peçete veya kağıt havluya, hatta onlar da yoksa bir dilim ekmeye suyunu çektirme yöntemidir. Her zaman işe yarıyor. Bu arada, incikleri 4 adet hazırlayabilirsiniz. Beğendinin miktarı 4 kişiye de yeter. Sebzelerin miktarı ise isteğinize bağlı. Tuz ise gördüğünüz gibi hala standart verdiğim miktarda, siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Ayrıca inciğin suyu da çok lezzetli. taneleri süzüp et suyu olarak kullanabilirsiniz.
NOT: Kabakların hala suyu varsa, benim bu tür haşlamalar da her zaman kullandığım metot, kabı hafif eğik koyarak suyunun bir kenara toplanmasını sağlayıp, peçete veya kağıt havluya, hatta onlar da yoksa bir dilim ekmeye suyunu çektirme yöntemidir. Her zaman işe yarıyor. Bu arada, incikleri 4 adet hazırlayabilirsiniz. Beğendinin miktarı 4 kişiye de yeter. Sebzelerin miktarı ise isteğinize bağlı. Tuz ise gördüğünüz gibi hala standart verdiğim miktarda, siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Ayrıca inciğin suyu da çok lezzetli. taneleri süzüp et suyu olarak kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder