Sayfalar

7 Ocak 2014 Salı

KIRMIZI LAHANA SALATASI

KIRMIZI LAHANA SALATASI
4-6 kişilik
Malzemeler:
  • 1/2 kırmızı lahana
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 dilim bayat ekmek içi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı sirke
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı mayonez (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (üzerini süslemek için)
Kırmızı lahanayı incecik kıyın. 1 tatlı kaşığı tuz ile iyice ovup, yumuşamasını ve suyunu salmasını sağlayın. Sonra yıkayın.
Mutfak robotunda püre haline getirin. (Robotunuz yok ise  püre haline getirmeden incecik kıyarak ta hazırlayabilirsiniz.)
Bayat ekmek içini ıslatıp iyice sıktıktan sonra lahana püresine katın. Sarımsağı ezin. Onu da katın. Sirke, zeytinyağı, yoğurt ve mayonezi de ilave edin. Tekrar robotta karıştırın.
Servis tabağına alın ve kırmızı pul biberle süsleyin.
NOT: Lahanayı püre yapacağınız gibi incecik kıyabilirsiniz  ya da rendeleyerek hazırlayabilirsiniz. Rende yaparsanız tuzla ovulduğunda çok suyu çıkacaktır. Yıkayıp süzmek zor olacağından kabı biraz eğik koyup, kenara biriken suyunu alıp dökebilirsiniz. Mayonez yakışıyor ama sevmiyorsanız katmasanız da olur. Seviyorsanız miktarını 1 yemek kaşığına çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...