Evvelsi gün kızım Ceren İzmit'ten gelmişti. Blogtan ve tariflerden konuşurken arkadaşı Seda'dan çok güzel bir kurabiye tarifi aldığını söyledi. Malzemelerin olduğunu görünce hemen yaptık. Akşam dayanamayıp sıcak sıcak 1 tane yedim. Gerçekten de lezzeti bahsedildiği kadar varmış. Ertesi sabah tadı daha da harika olmuştu. Tadan herkesten hımm, enfes, harika, çok güzelmis sözlerini duymak hoşumuza gitti. Kızıma ve arkadaşı Seda'ya bu güzel kurabiye tarifi için çok teşekkür ediyorum. ıslak kurabiye, Karakız kurabiyesi, browni kurabiye isimleriyle de tanınan bu nefis kurabiyenin tarifini hemen sizlerle paylaşıyorum.
ISLAK KURABİYE:30-35 Adet
Malzemeler:
- 2 yumurta
- 3 su bardağı un (375 gram)
- 1 paket yumuşamış margarin veya tereyağı
- 10 yemek kaşığı toz şeker
- 50 gram kakao (5 yemek kaşığı)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- Üzerine serpecek kadar Hindistan cevizi
Fırını 200 dereceye ayarlayın. Kuru malzemelerden unu, kakaoyu ve kabartma tozunu mümkünse eleyerek birbirine karıştırın.
Derin bir kaba yumurtaları kırın. Toz şekeri ve yumuşamış tereyağını da ekledikten sonra parmak uçlarınızla birbirine karıştırarak erimesini sağlayın.
Un, kakao ve kabartma tozunu ekleyin. İyice yoğurarak tüm malzemenin birbirine karışmasını sağlayın. Kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan yağlı bir hamur elde edin.
Hafifçe yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 15- 20 dakika pişirin.
Kurabiyeler pişerken 1 su bardağı şeker ile 1 su bardağı normal ısıdaki suyu karıştırın. Şekerin erimesini sağlayın.
Pişen kurabiyeleri fırından çıkarın. 1-2 dakika sonra her kurabiyenin üstüne 1 kaşık şekerli sudan dökün. Emmesi için yarım saat kadar bekleyin. Tekrar 1 kaşık daha dökün. Emen kurabiyeleri servis kabına alın.
NOT: Bu kurabiyeyi isterseniz içine 1-2 kaşık hindistan cevizi katarak ya da küçük fındık parçaları katarak daha da lezzetli yapabilirsiniz. Harika olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder