Sayfalar

26 Haziran 2015 Cuma

MEYVELİ PARFE

Geçen gün yaptığım İki Renk Pudingli Tatlıdan artan malzemeleri değerlendirmek için ne yapabileceğimi düşündüm. Aklıma parfe geldi. Yapımı o kadar kolay ki. 10 dakika sonra yapmış ve dondurucuya koymuştum bile. İşte tarifi:
MEYVELİ PARFE
6-8 Dilim
Malzemeler:
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım paket kadar kakaolu bisküvi
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 kadar çilek ve kiraz
Meyvelerden bir kaç tanesi süslemek için ayırıp, diğerlerini büyüklüklerine göre 3 veya 4'er parçaya bölün.  Krem şantiyi 1 su bardağı sütle iyice çırpın.
Yumurtayı derin bir kaba kırın ve toz şekeri de ekleyerek iyice köpürüp açık renk alana kadar çırpın.

Krem şantiyi ekleyin. Bisküviyi iri parçalar halinde parçalayıp katın.
Doğradığınız meyveleri de ekledikten sonra hepsini karıştırın.
Buzluğa dayanıklı bir kabın içini streç filimle kaplayın.  Malzemeyi içine dökün. 1-2 saat buzlukta donmasını bekleyin. Donunca  kabı ters çevirerek parfeyi çıkarın.  Ayırdığınız meyvelerle süsleyin. Servis edin. 
NOT: Parfeyi  istediğiniz meyveyle yapabilirsiniz. Kakaolu bisküvi yerine sade bisküvi de kullanabilirsiniz. 

2 yorum:

  1. Çok güzel Elinize sağlık...!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Tarık Bey. Beğendiğinize sevindim. Sevgiler :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...