Cuma, Haziran 26, 2015

MEYVELİ PARFE

Meyveli, Kolay, Parfe, Tarifi, Nefis, Pratik, Tatlı, Soğuk, Kişniş
Geçen gün yaptığım İki Renk Pudingli Tatlıdan artan malzemeleri değerlendirmek için ne yapabileceğimi düşündüm. Aklıma parfe geldi. Yapımı o kadar kolay ki. 10 dakika sonra yapmış ve dondurucuya koymuştum bile. İşte tarifi:
MEYVELİ PARFE
Kolay Meyveli Parfe, Parfe Tarifi, Kişniş, İkram, Tatlı, Krem Şantili
6-8 Dilim
Malzemeler:
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım paket kadar kakaolu bisküvi
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 kg kadar çilek ve kiraz
Meyvelerden bir kaç tanesi süslemek için ayırıp, diğerlerini büyüklüklerine göre 3 veya 4'er parçaya bölün.  Krem şantiyi 1 su bardağı sütle iyice çırpın.
Meyveli, Kolay, Parfe, Tarifi, Nefis, Pratik, Tatlı, Soğuk, Kişniş
Yumurtayı derin bir kaba kırın ve toz şekeri de ekleyerek iyice köpürüp açık renk alana kadar çırpın.

Krem şantiyi ekleyin. Bisküviyi iri parçalar halinde parçalayıp katın.
Meyveli, Kolay, Parfe, Tarifi, Nefis, Pratik, Tatlı, Soğuk, Kişniş
Doğradığınız meyveleri de ekledikten sonra hepsini karıştırın.
Meyveli, Kolay, Parfe, Tarifi, Nefis, Pratik, Tatlı, Soğuk, Kişniş
Buzluğa dayanıklı bir kabın içini streç filimle kaplayın.  Malzemeyi içine dökün. 1-2 saat buzlukta donmasını bekleyin. Donunca  kabı ters çevirerek parfeyi çıkarın.  Ayırdığınız meyvelerle süsleyin. Servis edin. 
NOT: Parfeyi  istediğiniz meyveyle yapabilirsiniz. Kakaolu bisküvi yerine sade bisküvi de kullanabilirsiniz. 

2 yorum: