KAYISILI İNCİRLİ MUFFİN / Kişniş Otu

Salı, Ekim 20, 2015

KAYISILI İNCİRLİ MUFFİN

Kayısılı, İncirli, Muffin, Tarifi, Tarifleri, incirli tarifler, Çay, Kahve, İkram, Kek, Kişniş
KAYISILI İNCİRLİ MUFFİN
23-24 Adet
Balkabaklı, Muffin, Tarifi, Tarifleri, Balkabaklı tarifler, Çay, Kahve, İkram, Kek, KişnişMalzemeler:
  • 4 yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 paket sütlü çikolata (160 gram)
  • 15 adet kuru incir
  • 15 adet kuru kayısı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Kuru incir, kayısı ve çikolatayı küçük küpler halinde doğrayın. İncir ve kayısıları 1 kaşık un ile karıştırarak birbirine yapışmamasını ve kek pişerken dibe çökmemesini sağlayın.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.
Derin bir kaba yumurtayı kırın. Toz şekeri de ekleyerek 3-4 dakika iyice köpürene kadar karıştırın.

Balkabaklı, Muffin, Tarifi, Tarifleri, Balkabaklı tarifler, Çay, Kahve, İkram, Kek, Kişniş
Sütü, sıvı yağı ekleyin. 1 dakika karıştırın.
Mümkünse elediğiniz unu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. 2 dakika kadar karıştırın.
Çikolata, kuru incir ve kayısı parçalarını ekleyin. Bir tahta kaşık yardımıyla karıştırın.
Balkabaklı, Muffin, Tarifi, Tarifleri, Balkabaklı tarifler, Çay, Kahve, İkram, Kek, Kişniş
Muffin kaplarını bir tepsiye yerleştirin. Kek malzemesini muffin kaplarına üzerinde bir parmak kalınlığında boşluk kalacak şekilde paylaştırın.
Önceden ısıttığınız fırında 25-30 dakika kadar pişirin.
NOT: Muffin kabınız yok ise normal kek kabında veya borcamda yapabileceğiniz harika bir kek.
İsterseniz üzerine pudra şekeri serpebilir veya çikolata rendeleyebilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder