MISIR ÇORBASI / Kişniş Otu

Çarşamba, Mart 09, 2016

MISIR ÇORBASI

MISIR, ÇORBASI, TARİFİ, GLÜTENSİZ, PRATİK, SAĞLIKLI, YÖRESEL, KİŞNİŞ, OTU

MISIR ÇORBASI TARİFİ

4-5 kişilik
Malzemeler:
  • 1 paket haşlanmış veya dondurulmuş mısır(400 gram)
  • 2 çorba kaşığı mısır unu veya un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
MISIR, ÇORBASI, TARİFİ, GLÜTENSİZ, PRATİK, SAĞLIKLI, YÖRESEL, KİŞNİŞ, OTU
Mısırın 2 yemek kaşığını ayırın. Kalanını ve sütü blendırda karıştırın.
Bir tencereye 1 çorba kaşığı tereyağını ve 1 çorba kaşığı sıvı yağı koyun. Eriyince unu ekleyin. 1-2 dakika karıştırarak kavurun.
MISIR, ÇORBASI, TARİFİ, GLÜTENSİZ, PRATİK, SAĞLIKLI, YÖRESEL, KİŞNİŞ, OTU
Sütlü karışımı yavaşça una ekleyin. Topaklanmaması için devamlı karıştırın. Karıştıktan sonra suyu da ilave edin. Ayırdığınız mısırı katın. Kaynayana kadar devamlı karıştırın. (topaklar oluştuysa blendırla karıştırıp yok edebilirsiniz) Kaynayan çorbanın ateşini kısın ve arada karıştırarak 15 dakika kadar pişirin. Tuzunu ekleyin.
1 çorba kaşığı sıvı yağı ve kırmızı biberi tavada ısıtın. Servis edeceğiniz çorbanın üzerine gezdirin. Afiyet olsun.
NOT: İçinde un bulunan tüm yemekler gibi mısır çorbası da beklediği zaman daha da yoğunlaşıyor. Kıvamını birazcık kaynamış su ekleyerek dengeleyebilirsiniz.

2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık.Çorbaya asla hayır demem.Ayrıca fotoğraf ta çok iştah açıcı duruyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Bence de sofralarımızın baş tacı çorbalardır. Onlarsız olmaz. Sevgiler:)

      Sil