HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK / Kişniş Otu

Salı, Mayıs 03, 2016

HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK

Hindistan Cevizli Kek Tarifi, Çay Saati, İkram, Misafir, Kişniş Otu

HİNDİSTAN CEVİZLİ  KEK
8-10 Kişilik
Malzemeler:

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı Hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Yumurtayı derin bir kaba kırın. 1 dakika çırpın. Toz şeker, sıvı yağ ve sütü ekleyin. Tekrar çırpın.
Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve Hindistan cevizini  katın. 1 dakika kadar karıştırın. Yağlanmış fırın kabına dökün.
Önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. (Pişip pişmediğini kontrol etmek için kuru, temiz bir bıçağı veya kürdanı kekin ortasına sokun. Kuru çıkarsa pişmiştir. Nemli çıkarsa 5 dakika daha pişirin.)
NOT: Bu keki, vanilyalı sos ile ikram edebilirsiniz. Ayrıca 3 yumurtalı olarak ta yapmıştım. Ama kıvam ve lezzet olarak bunu daha çok beğendim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder