HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK
8-10 Kişilik
Malzemeler:
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı Hindistan cevizi
- 1 çay bardağı toz şeker
- 3 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve Hindistan cevizini katın. 1 dakika kadar karıştırın. Yağlanmış fırın kabına dökün.
Önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. (Pişip pişmediğini kontrol etmek için kuru, temiz bir bıçağı veya kürdanı kekin ortasına sokun. Kuru çıkarsa pişmiştir. Nemli çıkarsa 5 dakika daha pişirin.)
NOT: Bu keki, vanilyalı sos ile ikram edebilirsiniz. Ayrıca 3 yumurtalı olarak ta yapmıştım. Ama kıvam ve lezzet olarak bunu daha çok beğendim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder