4 Kişilik
Malzemeler: Bekletme Suyu İçin:
- 1 kg taze bakla 1/2 limon suyu
- 3 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı un
- 1/2 su bardağı zeytinyağı 4 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı un
- 1/2 demet dereotu Servis İçin:
- 1 tatlı kaşığı tuz Sarımsaklı yoğurt
- 2 su bardağı su
Önce baklaların kararmaması için bekletme suyunu hazırlayalım. 4 su bardağı suya unu ve limon suyunu ekleyin. Karıştırın. Baklaların uçlarını koparıp, çok uzun olanları ikiye veya üçe bölün. Kartlaşmış olanların tanelerini çıkarıp, kabuk kısmını atın. Ayıkladığınız baklaları hemen unlu limonlu su içine atın.
Kuru soğanları incecik yemeklik doğrayın. Dereotunu da dallarını temizleyip incecik kıyın.
Bir tencereye zeytinyağını koyun. Isınınca soğanları ekleyin ve hafif sararıncaya kadar kavurun. Suyunu süzdüğünüz baklaları ekleyin. 1-2 dakika daha kavurun. 1 yemek kaşığı unu baklaların üzerine serpin. 2 su bardağı suyu ve tuzu ekleyin. Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp, baklalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
Baklalar çabuk parçalanacağı için sadece bir kere karıştırın. Daha sonrasında ara sıra tencereyi sallamanız yeterlidir.
Yemek pişerken ara sıra suyunu kontrol edin. Suyunu çekmiş ise veya çok azalmış ise biraz sıcak su ekleyin. Çünkü servis ederken hafifçe sulu olmalıdır.
Yemek piştikten sonra ocağı kapatırken dereotunu ekleyin. Nefis zeytinyağlı bakla yemeğiniz hazır. Servis ederken sarımsaklı yoğurtla ikram edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder