Sayfalar

23 Temmuz 2016 Cumartesi

KAZANDİBİ

Kazandibi, Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelmiş sütlü tatlıların en lezzetli olanlarındandır. Yapımı ve malzemeleri çok basittir. Süt, şeker, nişasta ve pirinç unu  ve tavuğun göğüs kısmı. Tavuğun göğüs kısmı iyice pişirilip diğer malzemelerle karıştırılıyor. Kazandibini tavuksuz da yapabilirsiniz. Ama şunu bilin ki iki türlü de harika oluyor. Şimdi ben sizlere etsiz tarifi vereceğim.
KAZANDİBİ
6 Kişilik
Malzemeler:
  • 4 su bardağı süt (1 litre)
  • 1/2 su bardağı pirinç unu
  • 1/2 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çimdik tuz
  • Tarçın (üzerine serpmek için)
Sütü, pirinç unu, nişasta ve toz şekeri iyice karıştırın. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte devamlı karıştırarak 10 dakika kadar pişirin. Vanilyayı ekleyin. Karıştırın ve ocağı kapatın. 5-6 dakika devamlı karıştırarak  pürüzsüz hale gelmesini sağlayın.
Ateşe dayanıklı düz bir tepsiyi yağlayın. Her tarafına pudra şekeri serpin. Muhallebiyi üzerine dökün. Orta ısıdaki ocakta devamlı çevirerek tepsinin dibindeki şekerin hafifçe yanmasını ve kahverengi olmasını sağlayın. 
Ocaktan alıp soğumasını bekleyin. Buzdolabında iyice soğutun. 6 parçaya dilimleyin ve ters çevirerek servis yapın. Servis sırasında üzerine bolca tarçın dökün.
NOT: Muhallebiyi pişirdikten sonra iyice karıştırırsanız kıvamı harika olur. 
Bu arada benim ölçü bardağım 250 ml. dir. Sütü ve diğer malzemeleri aynı bardakla ölçtüm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...