Kazandibi, Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelmiş sütlü tatlıların en lezzetli olanlarındandır. Yapımı ve malzemeleri çok basittir. Süt, şeker, nişasta ve pirinç unu ve tavuğun göğüs kısmı. Tavuğun göğüs kısmı iyice pişirilip diğer malzemelerle karıştırılıyor. Kazandibini tavuksuz da yapabilirsiniz. Ama şunu bilin ki iki türlü de harika oluyor. Şimdi ben sizlere etsiz tarifi vereceğim.
6 Kişilik
Malzemeler:
- 4 su bardağı süt (1 litre)
- 1/2 su bardağı pirinç unu
- 1/2 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çimdik tuz
- Tarçın (üzerine serpmek için)
Ateşe dayanıklı düz bir tepsiyi yağlayın. Her tarafına pudra şekeri serpin. Muhallebiyi üzerine dökün. Orta ısıdaki ocakta devamlı çevirerek tepsinin dibindeki şekerin hafifçe yanmasını ve kahverengi olmasını sağlayın.
Ocaktan alıp soğumasını bekleyin. Buzdolabında iyice soğutun. 6 parçaya dilimleyin ve ters çevirerek servis yapın. Servis sırasında üzerine bolca tarçın dökün.
NOT: Muhallebiyi pişirdikten sonra iyice karıştırırsanız kıvamı harika olur.
Bu arada benim ölçü bardağım 250 ml. dir. Sütü ve diğer malzemeleri aynı bardakla ölçtüm.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder