Pazartesi, Ocak 16, 2017

FINDIKLI KUKİ

Fındıklı, Kuki, Tarifi, Kahvaltılık, İkram, Çocuklar için, Kişniş

Bugün sizlerle paylaşacağım Fındıklı Kuki tarifini kızım Ceren verdi. Anneciğim bir tarif aldım. Arkadaşım Begüm'ün annesinin tarifi. Çok nefis ve çok pratik. Mutlaka paylaşmalısın dedi. Özellikle beğeni toplamış ve bana önerilen tarifleri hiç kaçırmam. Hemen yaptım:) Gerçekten nefis oldu. Kıtır kıtır. İçindeki fındıklar o kadar güzel bir lezzet veriyor ki, yedikçe yiyesiniz geliyor.  Ancak birazcık fazla pişirmişim, yaklaşık 1 dakika kadar fazla. Kenar kısımları biraz fazla kızardı. Lezzetinde değişen birşey yok. Hatta bence öyle pişirmeli. Ama resimlerde pek güzel bir görsellik olmadı. Neyse tekrar yaparım dedim. Ve iki kere daha yaptım. Hem normal unla hem glütensiz unla. Nefis mi nefis oldu. Herkes çok beğendi.
Siz de mutlaka deneyin. Büyük küçük herkesin keyifle yiyeceği bir lezzet. Özellikle ertesi gün daha bir güzel oluyor. Sevgili Betül FIRINCI hanıma bu güzel tarif için çok teşekkür ediyorum.
Kuki Tarifi, Fındıklı, Kurabiye, Çay, Kahvaltılık, Çocuklar için

FINDIKLI KUKİ TARİFİ
12 Adet
Malzemeler:
  • 1 yemek kaşığı un (30 gram)
  • 1 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı toz şeker (85 gram kadar)
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 250 gram kavrulmuş kabuksuz fındık içi


Yumurta, şeker, un ve sıvı yağı  iyice karıştırın. En son fındıkları ekleyin. Karıştırıp, 2 saat buzdolabında dinlendirin.
Kuki, Kurabiye, tatlı, Çay, İkram, Misafir, Kahvaltılık
Fırını 175 dereceye ayarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yemek kaşığı ile 1 er kaşık koyun. Araları biraz aralıklı olsun. Pişerken biraz yayılıyor. 
Pembeleşinceye kadar yaklaşık 12 dakika pişirin. Afiyet olsun.
NOT: Pişirme süresi fırına göre değişiklik gösterebilir. Kuki, ince olduğu için çok çabuk pembeleşebiliyor. 10. dakikadan sonra gözünüz fırında olsun.
Bir de şekerli sevenler için verdiğim miktar çok iyi. Daha az şekerli sevenler 4 kaşık katabilir. 
Kuki, ertesi gün daha bir lezzet kazanıyor. Tabi kalırsa :))

3 yorum:

  1. Buna bayıldım, mutlaka deniycem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğinize sevindim Özge hanım. Fındıklı çok güzel oluyor. Bademli de denedim ama kızım da cevizli denedi. Hepsi çok güzel ama favorimiz fındıklı olan :)

      Sil
  2. Tarifi alan herkes denedi. Müthiş gevrek. Keyif resmen:)))

    YanıtlaSil