ÇATLAK KURABİYE TARİFİ
25 Adet
Malzemeler:
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 2 su bardağı nişasta
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Oda sıcaklığındaki yumuşak tereyağını ve pudra şekerini beraber karıştırın.
Yumurtayı ekleyin. Karıştırın. Unu, nişastayı, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin.
Ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verin.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.
Kakaolu yapmak isterseniz içine 1 yemek kaşığı kakao eklemeniz yeterlidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder