Cumartesi, Şubat 24, 2018

Haşhaşlı Bulgur Pilavı Tarifi, Nasıl Yapılır?

Pilav Tarifleri, Haşhaşlı, Bulgur, Pilavı, Tarifi, Yemek, Kişniş, Kolay, Yöresel
Bu hafta vereceğim Haşhaşlı tariflerden sonuncusu Bulgur Pilavı. Haşhaşlı bulgur pilavını ilk defa yaptım ve yedim. Çok değişik bir lezzet. Değişik tarifleri yapmayı ve denemeyi çok severim. O yüzden çok hoşuma gitti. Haşhaşlı bulgur pilavı Afyon yöresinde yapılıyormuş yani yöresel bir pilav. İşte tarifi:

Kaç Kişilik:
6 kişilik

Haşhaşlı Bulgur Pilavı Malzemeleri:

  • 2 su bardağı pilavlık iri bulgur (Başbaşı bulgur)
  • 1/2 su bardağı mavi haşhaş (70 gr. paket)
  • 6 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Haşhaşlı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?


  • Sıvı yağı tencereye koyun. Isınınca bulguru ekleyin. 1 dakika kadar kavurun. Suyu ve tuzu ekleyin. Kaynayınca ocağı biraz kısıp bulgur yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Ara sıra karıştırın.
  • Bulgur suyunu çekip yumuşayınca haşhaşı katın. Karıştırın.
  • 5 dakika daha pişirin. Ocağı kapatın.

Pilav Tarifleri, Haşhaşlı, Bulgur, Pilavı, Tarifi, Yemek, Kişniş, Kolay, Yöresel

  • Sos tenceresinde tereyağını eritip bulgurun üzerine gezdirin. Karıştırın. Ilıyıncaya kadar dinlendirip servis edin.

Afiyet olsun.

NOT: Tereyağını isterseniz ilk başta katıp, daha pratik şekilde yapabilirsiniz. Lezzet yine aynı lezzet oluyor. Yöresel tarifte bu şekilde yapıldığı için aynısını verdim. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder