Kaç Kişilik:
6 kişilik
Haşhaşlı Bulgur Pilavı Malzemeleri:
- 2 su bardağı pilavlık iri bulgur (Başbaşı bulgur)
- 1/2 su bardağı mavi haşhaş (70 gr. paket)
- 6 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Haşhaşlı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?
- Sıvı yağı tencereye koyun. Isınınca bulguru ekleyin. 1 dakika kadar kavurun. Suyu ve tuzu ekleyin. Kaynayınca ocağı biraz kısıp bulgur yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Ara sıra karıştırın.
- Bulgur suyunu çekip yumuşayınca haşhaşı katın. Karıştırın.
- 5 dakika daha pişirin. Ocağı kapatın.
- Sos tenceresinde tereyağını eritip bulgurun üzerine gezdirin. Karıştırın. Ilıyıncaya kadar dinlendirip servis edin.
Afiyet olsun.
NOT: Tereyağını isterseniz ilk başta katıp, daha pratik şekilde yapabilirsiniz. Lezzet yine aynı lezzet oluyor. Yöresel tarifte bu şekilde yapıldığı için aynısını verdim. :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder