Tuzlu Kek Tarifleri: Pırasalı Kek Nasıl Yapılır? / Kişniş Otu

Salı, Mart 06, 2018

Tuzlu Kek Tarifleri: Pırasalı Kek Nasıl Yapılır?

Pırasalı, Kek, Tarifi, Nefis, Kolay, Sağlıklı, Çay, Kahvaltılık, Kişniş
Gülhan'cım hem çok lezzetli hem de sağlıklı bir kek yapmış. Bana da bu lezzetli pırasalı kek tarifini sizlerle paylaşmak düştü. Pırasalı keki daha önce denememiştim ama tadına baktığımda oldukça lezzetli olduğunu gördüm. Tuzlu kek tariflerini seviyorsanız siz de mutlaka pırasalı kek yapmayı denemelisiniz.

Kaç Kişilik:
Pırasalı, Kek, Tarifi, Nefis, Kolay, Sağlıklı, Çay, Kahvaltılık, Kişniş
8-10 kişilik

Pırasalı Kek Malzemeleri:

  • 3 adet yumurta 
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı maden suyu
  • 1 su bardağı rende kaşar peyniri
  • 2 sap ince doğranmış pırasa
  • Yarım çay bardağı keten tohumu
  • 2 paket karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber

Pırasalı Kek Nasıl Yapılır?


  • Yumurtaları iyice çırpın. Yoğurt, zeytinyağı ve maden suyunu ekleyin. Karıştırın. Unu, kaşar peyniri ve kuru malzemeleri de ekleyin. 1 dakika kadar karıştırın. 
  • Yağlanmış kek kalıbına dökün.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder