Kaç Kişilik:
6-8 Kişilik
Muzlu Ananaslı Kek Malzemeleri:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 3 adet olgun muz
- 3 halka dilim ananas
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı fındık veya ceviz
- 1 paket krem şanti
- 1/2 su bardağı soğuk süt
- 200 gram labne peyniri
- Mevsim meyveleri
- Hindistan cevizi
Muzlu Ananaslı Kek Nasıl Yapılır?
Muzların kabuklarını soyup çatal yardımıyla ezin. Ananası iri küpler halinde doğrayın.
Derin bir kapta yumurta ve toz şekeri çırpın. Sütü ve sıvı yağı ekleyin.
Mümkünse elediğiniz un, vanilya ve kabartma tozunu kattıktan sonra 1 dakika çırpın.
Fındık içi, muz ve ananası ekleyip kaşıkla karıştırın.
Fırın kalıbına dökün. Varsa tart kalıbında yapabilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
Soğumaya bırakın. Kalıptan çıkarın.
Krem şantiyi sütle çırpın ve labne peyniri ekleyin.
Soğumuş kekin üzerine yayın. İstediğiniz meyvelerle süsleyin,
Biraz buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder