Kremalı Muzlu Ananaslı Kek Tarifi, Nasıl Yapılır? / Kişniş Otu

Salı, Ağustos 07, 2018

Kremalı Muzlu Ananaslı Kek Tarifi, Nasıl Yapılır?

Muzlu kek, Ananaslı kek, Kek tarifi, Çay, Kişniş, Kahvaltılık, Tatlı

Değişik kek tarifi mi denemek istiyorsunuz? O zaman çok yoğun ve lezzetli bir kek tarifini sizlerle paylaşıyorum. Üzerinde hafif kreması tabanında ise muzlu ananaslı yoğun keki ile bu lezzete bayılacaksınız. Çay saatinin vazgeçilmezi olacak bu keki misafirlerinize de gönül rahatlığıyla ikram edebilirsiniz. Muzlu ananaslı kremalı kek tarifini adım adım uygulamak için buyrun!

Kaç Kişilik:
6-8 Kişilik

Muzlu kek, Ananaslı kek, Kek tarifi, Çay, Kişniş, Kahvaltılık, Tatlı,

Muzlu Ananaslı Kek Malzemeleri:

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet olgun muz
  • 3 halka dilim ananas
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı fındık veya ceviz
Kreması için:
  • 1 paket krem şanti
  • 1/2 su bardağı soğuk süt
  • 200 gram labne peyniri
Üzerini süslemek için:
  • Mevsim meyveleri
  • Hindistan cevizi

Muzlu Ananaslı Kek Nasıl Yapılır?


Muzların kabuklarını soyup çatal yardımıyla ezin. Ananası iri küpler halinde doğrayın.
Derin bir kapta yumurta ve toz şekeri çırpın. Sütü ve sıvı yağı ekleyin.
Mümkünse elediğiniz un, vanilya ve kabartma tozunu kattıktan sonra 1 dakika çırpın.
Fındık içi, muz ve ananası ekleyip kaşıkla karıştırın.


Muzlu kek, Ananaslı kek, Kek tarifi, Çay, Kişniş, Kahvaltılık, Tatlı, Kek, Tart

Fırın kalıbına dökün. Varsa tart kalıbında yapabilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
Soğumaya bırakın. Kalıptan çıkarın.
Krem şantiyi sütle çırpın ve labne peyniri ekleyin.
Soğumuş kekin üzerine yayın. İstediğiniz meyvelerle süsleyin,
Biraz buzdolabında beklettikten sonra servis yapın. 

Muzlu kek, Ananaslı kek, Kek tarifi, Çay, Kişniş, Kahvaltılık, Tatlı, Tart, Kremalı tatlı


NOT (Kek Püf Noktaları): 


Ben keki tart kalıbında yaptığım için çabuk pişti. Siz bıçak testi yapın. Kuru bıçağı kekin ortasına batırın. Islak nemli çıkarsa biraz daha pişirin. Bu keki kremasız da yapabilirsiniz. Çok yoğun ve lezzetli bir kek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder