O kadar kolay bir tarif ki. Bu tür tarifler bana karnabaharı sevdirdi. Değişik karnabahar yemeklerini deneyip her tattığımda bu şifalı sebzenin lezzetine inanamıyorum.
İşte şimdi sizlerle paylaşacağım tarifte bunlardan sadece birisi. Çok basit ama çok lezzetli. Böyle mayhoş bir tadı var. Denemenizi tavsiye ediyorum. En azından tadına bakıp kendiniz güzel olup olmadığına karar verin. Çünkü sağlıklı sebzeleri bolca tüketmek lazım ve maalesef sağlıklı olan şeylerin diğer sağlıksız yiyeceklerle lezzet açısından yarışması biraz zor oluyor. Evet işte basit tarifimin videolu tarifi. Ayrıca tarifi yazarak ta ekliyorum. Sizden ricam Bloğumu takip ederseniz ve değişik kolay tariflerden oluşan naçizane bir YouTube kanalım var. Şafaktan Kolay Tarifler isimli kanalıma davetlisiniz. Abone olarak ve yandaki zili aktifleştirerek bana destek verirseniz çok mutlu edersiniz.
4 kişilik
Malzemeler:
1 adet küçük boy karnabahar
Sos Malzemeleri;
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Bir kaç dal maydanozun yaprağı
- 1 limonun kabuğunun rendesi
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sos malzemelerini büyük bir kapta karıştırın.
Süzülmüş karnabaharları katıp karıştırın. Karıştırırken dikkat edin. Dağılmasın.
Tepsiye dizin ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri biraz kızarana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder