Cumartesi, Haziran 29, 2013

BADEMLİ ŞAM FISTIKLI PİLAV


Lezzet olarak çok güzel bir pilav. Biraz bademlerin kabuklarını soymak zahmetli gelebilir. Ama inanın bu zahmete değecek bir pilav. En azından bir kere denemenizi isterim. Ondan sonra sofranızı ziyafete dönüştürecek bu pilavı her zaman denemek isteyeceksiniz.

BADEMLİ ŞAM FISTIKLI PİLAV
6 Kişilik
Malzemeler:
  • 2 su bardağı pirinç
  • 300 gram mantar
  • 200 gram badem içi
  • 200 gram şam fıstığı (antep fıstığı) içi
  • 1 adet büyük domates
  • 2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
  • 3 su bardağı soğuk su
  • 2 tatlı kaşığı tuz
Antep fıstıklarını ve bademleri ayrı kaplarda ılık suya koyun. Bekletin.
Pirinçleri ayıklayın.25 dakika kadar 1 tatlı kaşığı tuz eklediğiniz  suda bekletin. O sırada mantarları ince kıyın. Domatesin kabuğunu soyup, tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.
Suda bekleyen şam fıstığı ve bademlerin kabuklarını soyun. Pirinçlerin suyunu süzün.
Yapışmaz bir tencereye tereyağını koyun. Eriyince bademleri katın. 1-2 dakika kavurup şam fıstıklarını  ve mantarları ekleyin. 1-2 dakika daha kavurun. Üzerine domatesleri yerleştirin ve mantarlar suyunu çekene kadar pişirin. Pirinçleri bu malzemenin üzerine yerleştirip karıştırmadan tuzu ve suyu  koyarak pilavı pişirin. Suyunu çektikten sonra 5-10 dakika demlendirip servis tabağını tencerenin üzerine kapatıp ters çevirin ve servis edin. Afiyet olsun.
NOT: Bu pilav için özellikle söylemem gereken bir püf noktası yok. Normal pilav gibi pişiriyorsunuz. Arada pirincin pişip pişmediğini kontrol edin ve hafif çıtırdama sesi geldiği anda suyunu çekmiş demektir kapatıp demlendirin. 
Benim badem ve fıstıkların rengi tariftekine göre biraz koyu oldu. Kabuklarını soymaya çalışırken suda fazla bekletmiş olabilirim yada fazla kavurmuş olabilirim yada tarifteki resim tam pişmemiş pilavın fotoğrafıydı bilemiyorum. Sizinki iki türlüde olabilir. Ama renkleri lezzetini değiştirmiyor bence pek önemi yok.

Çarşamba, Haziran 26, 2013

VANİLYALI KEK (WOLKE)

Vanilyalı Kek Tarifi, Wolke, Dr.Oetker, Kek, Pasta, Kişniş Otu

,Vanilyalı Kek, Tarifi, Wolke, Dr.Oetker, Hazır kek, Kişniş Otu
VANİLYALI KEK (WOLKE)
Kutunun üzerinde bulut gibi hafif ve yumuşak diye yazıyor. Dr. Oetker, yeni çıkardığı vanilyalı kekini bu kelimelerle o kadar doğru anlatmış ki. Yapması kolay yemesi çok kolay.
Herkesin çok beğeneceği bir kek. Eğer zamanınız yoksa yada değişik bir kek yapayım diyorsanız denemenizi tavsiye ediyorum.
Çok güzel kabarıyor hem lezzeti hem görselliği çok hoş. İçinden pişirme kağıdı çıkıyor. Ancak kelepçeli kek kabında yapılıyor. Yumurta, süt ve margarin  sizden. Un karışımı ve pudra şekeri Dr.Oetker den. 
Ben yedim çok beğendim. Sıra sizde.
Ayrıca isterseniz üzerine vanilyalı puding hazırlayıp servis sırasında dökebilirsiniz.
Ya da yine isterseniz çikolata eritip onunla sunabilirsiniz. Hatta pişirirken fındık, ceviz veya Hindistan cevizi gibi malzemeler katabilirsiniz.
Sizler için Market raflarından denedim. Tavsiye ederim.

YUMURTALI YEŞİL FASULYE

Kolay yemek tarifleri, fasulye kavurması, taze fasulye yemeği, yumurtalı taze fasulyeBugün sizlere çok basit bir tarif vereceğim. Yeşil fasulye kavurması. Geçen gün ızgara etin yanına yaptım.
Harika oldu.
YUMURTALI TAZE FASULYE KAVURMASI
4 Kişilik
Malzemeler:
  • 1 kg yeşil fasulye
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yumurta
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  1. Yeşil fasulyelerin uç kısımlarını ayıklayıp bir kaç parçaya bölün. Kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika pişirin. Süzün. Soğanları küçük yemeklik doğrayın.
  2. Mümkünse dibi yapışmayan bir tencere veya tavada yağı ısıtın ve soğanları kavurun. Suyunu iyice süzdüğünüz fasulyeleri ekleyin. 5-6 dakika  kavurun.
  3. Bir kaseye kırdığınız ve iyice çırptığınız yumurtaları döküp hızlıca karıştırın. Fasulyelerin her yerine yayılsın. 1-2 dakika yumurtalar pişene kadar karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp servis edin. Afiyet olsun.
NOT: Yumurtayı daha fazla kullanabilirsiniz. Ben fasulyenin daha baskın olmasını sevdiğim için 2 adet kullandım. Tereyağı yerine sadece sıvı yağla da yapabilirsiniz.

Çarşamba, Haziran 19, 2013

KAĞIT KEBABI



KAĞIT KEBABI:
4 Kişilik
Malzemeler:
  • 1 kg. kuşbaşı kuzu eti
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1-2 adet patates
  • 1 adet kabak
  • 10-15 adet yeşil fasulye
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan ya da 10 adet arpacık soğan
  • 1 adet küçük kereviz (isteğe bağlı)
  • 2-3 adet acı veya tatlı sivri biber
  • 1-2 adet domates ya da 10 adet kiraz- kokteyl domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon

  1. Kabak, patates, havuç ve kerevizin kabuklarını soyun. Kuşbaşı et büyüklüğünde  parçalara bölün.
  2. Yeşil fasulyelerin uçlarını temizleyip, bir kaç parçaya bölün.
  3. Domatesler büyükse kabuğunu soyup  sebzeler gibi karelere bölün. Minik domateslerse bölmeden yada 2 ye bölüp koyabilirsiniz.
  4. Bir kasede tüm sebzeleri karıştırın. Tuzun yarısını, kimyonu ve karabiberi kat. Tekrar karıştır.
  5. Fırını 200 dereceye ayarlayın, ısıtın. Kuşbaşı eti, tereyağında 5-6 dakika kavurun. Tuzun kalanıyla tuzlayın. Yağlı kağıdı  yaklaşık 2 karış olacak şekilde ve 2 kat kesip hazırlayın. 4 kişilik olacağından 4 tane hazırlayın. Ortalarına sebzeleri eşit olarak bölün. Üstlerine de etten koyun ve yandaki resimdeki gibi her yerleri tamamen kapanacak şekilde katlayıp kenarlarını da kıvırarak paket yapın. Fırında yanmasını önlemek için kağıtların üstünü yağlayın.
  6. Fırın tepsisine yerleştirin.  Tepsinin içine tepsinin her yerini ıslatacak şekilde 2 -3 su bardağı su dökün. Önceden ısıttığınız fırında 25-30 dakika kağıtların üstü kızarana kadar pişirin. Pilav eşliğinde servis yapın.
NOT: Bu yemekte önemli olan istediğiniz sebzelerin olması. Miktarı, tuzu veya baharatı sizin zevkinize kalmış. Bir de et dana eti olursa sotelerken yarım su bardağı su ile 15-20 dakika pişirmeniz gerekecek. Yoksa etiniz sert olur. Eğer yağlı kağıtta yapmak istemezseniz, tarifin aynısını uygulayıp, fırın kaplarında yada güveçlerde yapabilirsiniz. Fırına koymadan önce üzerini hava almayacak şekilde alüminyum folyo ile  iyice kapatmanız gerek.

ERİŞTELİ SÜTLÜ ÇORBA TARİFİ

Değişik tariflere karşı aşırı ilgim var. Çoğu zaman bu huyumu sevsem de bazen keşke olmasaydı diyorum. Nedeni ise genelde pek ilgi çekmemele...