Sayfalar

4 Kasım 2012 Pazar

KREMALI ETLİ BEZELYE

  Şunu söylemeliyim ki kremalı yada kremasız, nasıl yaparsanız yapın lezzetli bir yemek. İçine katılan krema yemeği yoğunlaştırıyor.
Yeşillikler  özellikle yeşil soğan ise ayrı bir lezzet katıyor. Güzel değişik bir yemek. Pirinç pilavı yemeği harika tamamlıyor. Tavsiye ediyorum. Şimdiden afiyet olsun. Sevgilerle.
KREMALI ETLİ BEZELYE TARİFİ:
4-6 Kişilik
Malzemeler:
  • 1/2 kg dana eti
  • 500 gr donmuş yada taze bezelye
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı yada sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı su veya et suyu
  • 9-10 dal dereotu
  • 3-4 yaprak taze nane
  • 6 adet taze soğan
  • 1 su bardağı krema(200 ml)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Dana etini ince uzun şeritler halinde doğrayın.( ince ve işaret parmağınızın 1,5 katı uzunluğunda). Kuru soğanı yemeklik doğrayın.
Taze soğanı, dereotunu ve naneyi bol suda yıkayın. Taze soğanı bir kaç santim uzunluğunda doğrayın. Dereotu ve naneyi ince kıyın.
Bir tencereye yağı koyun. Eriyince eti katın. Biraz kavurduktan sonra soğanı ilave edin.
Soğanlar sararıncaya kadar kavurun. Üzerine unu serpin karıştırın. Et suyunu ilave edin ve kaynayınca ocağı kısıp 15 dakika pişirin.
Sonra bezelyeleri katın  tuz ve karabiberi ilave edin. Yemeğin suyu azalana kadar 25- 30 dakika daha pişirin. Yemeği ateşten almadan hemen  önce kremayı, yeşil soğan, nane ve dereotunu ekleyin.
Bir iki kere karıştırıp kapatın. Pirinç pilavı ile servis edin.
NOT: Bu yemeği dana eti yerine kuzu etiyle yaparsanız, pişme süresi daha kısa olduğundan süreleri 5 er dakika kısaltmanızı öneririm.
Bir de koyun eti dana etinden daha yağlı olacağından kremayı yarı yarıya azaltmanızı öneririm. Yeşil soğanlarınız mümkünse çok kalın olmasın. Eğer kalınsa beyaz kısımlarını ya ikiye bölün yada yemeğe 1-2 dakika önce katın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder