Reçelleri ve marmelatları severim. Etkileyici lezzetleriyle kahvaltı sofrasına renk katar, tat katar. Çilek reçelinin kokusunu, vişnenin hafif mayhoş tadını, ayvanın hem kokusunu hem tadını çok severim, hepsi birbirinden güzeldir. Kızarmış sıcacık ekmek diliminin üzerine tereyağını sürüp, sonra da reçelle kaplayıp afiyetle yemek kadar güzeli var mı? Daha evvel sizlerle çilek ve elma reçeli tarifimi paylaşmıştım. Dün canım ayva tatlısı çekince biraz fazla aldırayım dedim.
Bir yandan ayva tatlısını yaparken, reçelini yaparım diye başlayıp marmelat yapmaya karar verdim. Ayva da tencere de pişmiş oldu. Gerçekten güzel oldu. Yapmanızı tavsiye ederim. Yaza güzel bir hazırlık olur. Şimdiden afiyet olsun.
Ayva Marmelatı Malzemeleri:
- 1 kg. ayva
- 900 gr. toz şeker(yaklaşık 46 tepeleme yemek kaşığı)
- 750 ml. su
- 4-5 adet karanfil
- Ayvaların çekirdekleri
- 1/2 limonun suyu
Ayva Marmelatı Nasıl Yapılır?
- Ayvaların kabuklarını soyun. Rendenin iri tarafıyla rendeleyin.
- Tencereye koyun ve üzerine suyu ve çekirdekleri ekleyin.
- Ayvalar yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Toz şekeri ekleyin. Karanfilleri de katıp reçel yoğunlaşana kadar 15 dakika pişirin.
- Dibinin tutmaması için tahta bir kaşıkla ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin.
- Suyunun koyulaşmaya başladığını gördüğünüzde limon suyunu sıkın. 5 dakika daha kaynatın.
- Ocağı kapatıp ayva çekirdeklerini çıkarın.
- Kaynarlığı geçtikten sonra temiz ve kuru kavanozlara doldurun.
- Kapağını sıkıca kapatıp ters çevirerek kavanozun kapağının mühürlenmesini sağlayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder