FESLEĞENLİ PATATES ÇORBASI / Kişniş Otu

Cuma, Temmuz 26, 2013

FESLEĞENLİ PATATES ÇORBASI

ÇORBA, TARİFİ, FESLEĞENLİ, YOĞURT ÇORBASI, SAĞLIKLI, PATATESLİ, KİŞNİŞ
Annem her çarşamba semtimizin pazarına gider. Çok bir şey almaz ama pazarı gezmekten o kadar keyif alır ki gelirken bana da ufak tefek bir sebze alır gelir.
Geçen gittiğinde taze fesleğen almış. Ben de kitaplara bakarken birazdan vereceğim çorbanın tarifini gördüm. Hemen yapmaya karar verdim. Malzemeleri hazırladım. Hatta et suyum kalmamıştı. Buzlukta kocaman bir kemiğim var ama yapmaya zaman yok diye 2 küçük parça kuşbaşı eti çıkardım.
Patatesleri soğanları doğradım. Fesleğenleri çıkarıp yıkayım diye sebzeliği açtım ama fesleğeni bulamadım. Meğer annem bir gün evvel fesleğeni kullanmış. Neyse ki kurutulmuş fesleğenim vardı. Çorbayı onla yaptım. Siz hangisi varsa onla yapabilirsiniz. Tabi öncelik taze fesleğen.
ÇORBA, TARİFİ, FESLEĞENLİ, YOĞURT ÇORBASI, SAĞLIKLI, PATATESLİ, KİŞNİŞ

FESLEĞENLİ PATATES ÇORBASI

4 Kişilik
Malzemeler:
  • 4 adet orta boy patates
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 su bardağı süt
  • 4 su bardağı et suyu
  • 2 çorba kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
  • 1 avuç taze fesleğen veya 1 yemek kaşığı kuru fesleğen
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
Patateslerin kabuklarını soyun. Önce halka doğrayın. Sonra ince şeritler haline getirerek tavla zarı ebadında küçük küçük doğrayın.(Eğer taneli çorba sevmiyorsanız özenmeden normal irilikte doğrayabilirsiniz. Sonrasında çorbayı blendırdan geçirip, pürüzsüz hale getirebilirsiniz)
Kuru soğanı da kabuklarını soyup, çok küçük ebatta doğrayın. 
Tencerede yağı eritin. Soğan ve patatesleri tencereye ekleyin. Dibinin tutmaması için ara sıra karıştırarak, kısık ateşte 10-15 dakika kavurun.
Patatesler yumuşayınca et suyunu ve sütü ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra, kaynamaya çıkınca ateşi kısıp 20 dakika pişirin. 
Taze fesleğenleri incecik kıyın. Çorbaya katın. (kuru fesleğen koyacaksanız bir sos tenceresinde 1 yemek kaşığı sıvı yağı ısıtıp kuru fesleğeni katın. Çorbaya katın) Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Ocağı kapatın. Afiyet olsun.
NOT: Çorbanızı taneli sevmiyorsanız piştikten ve ocağı kapattıktan sonra blendırdan geçirin. 
Yine et suyunuz kalmadığı zaman önereceğim şey bir iki parça küçük veya ince eti çorbanıza katmanızdır. 
Büyük parçalar pişmeyeceği için minik veya ince olmasına dikkat edin. 

2 yorum:

  1. Pratik ve harika bir çorba tarifi ellerine sağlık arkadaşım harikasın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Beğendiğinize sevindim. Sizinde özel ve favori tariflerinizi beklerim.

      Sil