Sayfalar

28 Temmuz 2013 Pazar

KÖRİLİ VE SOYA SOSLU TAVUK

Bugün tavuk yemeği yapmak istedim. Geçenlerde körili ve soya soslu, sebzeli tavuk tarifi okumuştum. Tüm malzemelerin evde olduğunu fark edince onu yapmaya karar verdim. İyi ki yapmışım. Çok güzel oldu. Hem lezzetli hem sağlıklı. Bugünkü iftar menüm  Tarhana çorbası, Körili ve soya soslu tavuk, Pilav ve Güllaç.

KÖRİLİ VE SOYA SOSLU TAVUK
4-6 kişilik
Malzemeler:
  • 600 gram tavuk göğsü
  • 2 adet kabak
  • 10-12 adet yeşil fasulye
  • 2 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 15-20 adet badem içi
Bademleri hafif sıcak suya koyun ve biraz beklettikten sonra kabuklarını soyun. Kabak ve havucun kabuklarını soyduktan sonra, tüm sebzeleri verev kesin. (yandaki resimde gösterildiği gibi)
1 tatlı kaşığı tuz kattığınız bol suda 8 dakika haşlayın. Çok yumuşamaması gerekiyor. Süzgeçle süzerek soğuk suya alıp şoklayın. Tekrar süzün.
Tavuk etini kuşbaşı şeklinde doğrayın. Yapışmaz bir derin tavada yağları eritin. Tavukları ve badem içlerini ekleyin.
Yüksek ateşte devamlı karıştırarak yaklaşık 10 dakika kavurun. Süzdüğünüz sebzeleri ekleyin. 2-3 dakika daha kavurun. Soya sosu ve köriyi ekleyin. 1-2 dakika daha karıştırın. Özellikle kabakların ezilmemesi için karıştırmayı özenle yapın.En son karabiberi de ekledikten sonra ocağı kapatın. 1-2 dakika dinlendirdikten sonra pilav ile servis yapın.
NOT: Yemeği pişirdikten sonra tuzunu kontrol edin.  Soya sosu tuzlu olduğu için ona göre tuzunu ayarlayın. Sebze miktarını kendinize göre çoğaltıp azaltabilirsiniz. Sebzeleri haşladığınız suyu dökmemenizi öneririm. Buz kaplarına dökerek dondurup çorba ve yemeklerde kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...