Cumartesi, Temmuz 12, 2014

Baklava Yufkasından Cevizli Tahinli Rulo Çörek

Baklava yufkasından cevizli tahinli çörek tarifi ve  bir çok tarif Kişniş Otu'nda

Baklava Yufkasından Cevizli Tahinli Rulo Çörek

24 parça
Malzemeler:

    Baklava yufkasından tarifler, Cevizli Tahinli Çörek Tarifi, Çörek, Çay saati
  • 24 adet baklava yufkası
  • 200 gram ceviz içi
  • 25 gram tereyağı 
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı tahin
  • Pudra şekeri (piştikten sonra üzerine serpmek için)
Cevizi irili ufaklı ezin. Tereyağını eritip sıvı yağa ekleyin. 
Baklava yufkasının ilk yaprağını bir tepsiye ya da tezgaha serin. Üzerine 1 yemek kaşığı kadar yağı rastgele gezdirin veya fırça ile sürün.
İkinci yaprağı üzerine koyun. Tekrar yağ gezdirin. Üzerine yine rastgele, 1,5 yemek kaşığı kadar tahin ve toz şeker gezdirin. 1 yemek kaşığı kadar da cevizden serpin.
Üzerine 3. yufkayı serin. Ona yağ gezdirin ve sonuncu yani 4. yufkayı serdikten sonra 1,5 yemek kaşığı kadar yağ, tahin ve toz şekeri gezdirip,  1,5 yemek kaşığı kadar cevizle de lezzetlendirdikten sonra size yakın olan kısmından gevşek olmayacak şekilde rulo şeklinde sarın. 
Hazırladığınız ruloyu 8 eşit parçaya bölün. Büyük fırın tepsisine dizin.
Kalan yufkaları da yukarıda anlattığım şekilde hazırlayarak rulolar yapın ve dilimledikten sonra fırın tepsisine dizin.
Önceden 200 dereceye ayarladığınız fırında üzeri kızarıncaya kadar ki yaklaşık 15 dakika oluyor. Pişirin.
Servis edeceğiniz zaman üzerine pudra şekeri gezdirin. Afiyet olsun.
NOT: Öncelikle yağ konusunda seçim yapabilir tereyağını kullanmadan sadece sıvı yağla veya margarin-sıvı yağ karışımı ile çöreğinizi hazırlayabilirsiniz.
Çöreğin içine katılan malzemeleri dilerseniz, 4 yufkanın arasına sadece yağ gezdirip, 4. yufkanın üzerine tahin, toz şeker ve ceviz içi koyarak daha da pratik hale getirerek yapabilirsiniz.
Yine tahin sevmiyorsanız iç malzemeleri istediğiniz malzemelerle değiştirerek başka bir çörek yapabilirsiniz.
Bu arada tahin kavanozda durduğu zaman ağır tortulu kısmıyla yağı birbirinden ayrışabiliyor. Siz kullanmadan önce mutlaka iyice karıştırıp yağın dipteki sertleşmiş kısımla iyice karışmasını sağlayın. Ben bir kasede blendırla iyice karıştırarak yeniden yumuşak kıvam elde ettim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder