PATLICANLI KİNOA PİLAVI
4 kişilik
Malzemeler:
4 kişilik
- 1 su bardağı kinoa
- 2 su bardağı su
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 orta boy patlıcan
- 1/2 çay kaşığı karabiber (isteğe bağlı)
- Sıvı yağ (patlıcanı kızartmak için)
Kinoayı yabancı madde olma olasılığına karşı ayıklayın ve yarım saat kadar ılık su içinde bekletin. Sonra bol suda yıkayın ve süzün.
Patlıcanların kabuklarını alacalı kesin. Büyüklüklerine göre uzunlamasına 2 ye veya 4 e bölün. İri küpler halinde doğrayın. 1 çay kaşığı tuz katılmış suda 8-10 dakika acısının çıkması için bekletin ve hafifçe sıkarak süzün. Havlu kağıtla kurulayarak fazla suyunu alın.
Bir tencereye yağları koyun. Isınınca iyice süzülmüş olan kinoayı ekleyin. 4-5 dakika kadar kavurun. Suyu ilave edin. 1 tatlı kaşığı tuzu ve isterseniz karabiberi ekleyin.
Kaynamaya çıkınca 25-30 dakika, kinoa suyu tamamen çekene kadar pişirin.
O sırada patlıcanları kalan 1 çay kaşığı tuz ile tuzlayın ve kızgın kızartma yağında kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkararak fazla yağını alın.
Pişmiş kinoanın içine katarak bir iki kere karıştırın. 10 dakika kadar demlenmeye bırakın.
Patlıcanlı kinoa pilavınız servise hazır. Afiyet olsun.
NOT : İlk tattığınızda biraz değişik gelebilir. Ama böyle mucizevi bir yiyeceğin sağlığımız için faydaları düşünüldüğünde hafif çıtır olan bu lezzete alışacağımıza eminim. Elimden geldiğince kinoalı bir çok tarif vermeye çalışacağım.
Elinize sağlık.Benim henüz tanışmadığım bir lezzet.Ama çok güzel görünüyor. Sevgiler...
YanıtlaSilBende ilk defa tattım. Özellikle sağlığimıza faydalarını öğrendikten sonra düzenli yemeğe karar verdim.
Sil