Damla Sakızlı Hünkar Muhallebisi Tarifi
6-8 KişilikMalzemeler:
- 1 litre süt
- 125 gram nişasta (1 su bardağından 1 parmak eksik)
- 4 yemek kaşığı Antep fıstığı
- 3 gram damla sakızı (3 paket)
- 1 su bardağı toz şeker
Ocağa alarak orta ateşte kaynamasını sağlayın. Kaynayınca ocağı kısıp 2 dakika pişirin.
Koyulaşıp yoğun bir kıvam alacaktır. Fıstıkların 1 kaşığını süslemek için ayırıp kalanını muhallebiye ekleyin. (Tane ekleyebileceğiniz gibi iri parçalar halinde de ekleyebilirsiniz)
Devamlı karıştırarak 5 dakika pişirin.
Pişen muhallebiyi servis tabaklarına veya 2 parmak kalınlığında bir şekil alacak kaba dökün.
Soğuyan muhallebiyi dilimleyerek servis yapın. Üzerini ayırdığınız Antep fıstığını süsleyin.
Afiyet olsun.
Bu tam benim aradığım bir tarif. Harika görünüyor.
YanıtlaSilDamla sakızı aromasına ayrıca bayılırım.
''Sizin ölçülerinizle'' gözü kapalı uygulanacak ve misafirlere sunulacak;) Emeklerinize sağlık. Sevgiler
Çok teşekkür ederim. Ben de sütlü tatlıları çok seviyorum. Değişik tarifler hazırlamayı da çok seviyorum. Bu tatlı o yüzden hoşuma gitti. Sevgiler :)
Sil