Gülhan'cım yine harika bir "tart" yapmış. Kek, çilek ve muhallebi bir araya gelirde güzel olmaz mı :) Büyük bir keyifle yazıp sizlerle paylaşmak istedim. Artık kendisine ait "tarifleri" bir araya topladım. İsmiyle arayıp bulabilirsiniz.
Siz de mutfakta maharetliyim, yaptıklarım çok lezzetli oluyor diyorsanız, tariflerinizi blogumda keyifle paylaşırım. Güzel bir foto ve tam ölçülerle tarifi göndermeniz yeterli. Hadi bekliyorum :)
ÇİLEKLİ MUHALLEBİLİ TART8-10 kişilik
Malzemeler:
- 3 çay bardağı un veya glütensiz un
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Önce krema pişirilir. Vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeyi bir tencereye koyun. İyice karıştırın.
Kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırmaya devam edin. 5-6 dakika pişince tereyağını ve vanilyayı ekleyin. İyice karıştırın. Ocağı kapatıp soğuyana kadar bekletin. Üzerinin kaymak tutmaması için ara sıra karıştırın veya streç folyo ile örtün. (kremanın üstüne yapışacak şekilde streçleyin)
Keki için yumurta ve toz şekeri çırpın. sütü,sıvı yağı katın. En son un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip 1 dakika kadar karıştırın.
Yağlanmış tart kalıbına dökün.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Piştiğini anlamak için temiz ve kuru bir bıçak veya bir kürdanı ortasına batırın. Kuru çıkmışsa pişmiştir.
Keki biraz soğuttuktan sonra kremayı üzerine yayın.
Dilimlediğiniz çileklerle süsleyin.
Çok daha lezzetli olmasını isterseniz 1 gün sonra yemenizi tavsiye ederim.
Afiyet olsun.
NOT: Bu tarifte çilek yerine başka meyveler de kullanabilirsiniz. Normal un veya glütensiz un (Söke glütensiz un kullanıldı) kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder