4-8 kişilik
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 su bardağı ceviz içi
- 6-7 adet kuru incir
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı granül kahve(nescafe)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 200 ml krema veya tuzsuz labne
Yumurta ve şekeri derin bir kapta 4-5 dakika çırpın. Unu, kabartma tozunu, cevizden 1 kaşığını ayırıp geri kalanı, küçük parçalar halinde doğradığınız inciri katın. Kaşıkla karıştırın.
Yağlanmış fırın kabına dökün. (benim kabım 30 cm. lik yuvarlak borcamdı)
Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
Kekin üstüne dökmek için ılık suyu, toz şekeri ve granül kahveyi iyice karıştırın. Kekin her yerini ıslatın.
Muhallebi için labne ve vanilya hariç diğer malzemeyi bir tencerede iyice karıştırın. Kaynamaya başlayınca devamlı karıştırarak 5-6 dakika pişirin. Ateşi kapatıp vanilya ve kremayı (veya labneyi) ekleyin. Mikserle 5-6 dakika devamlı karıştırarak pürüzsüz kremamsı muhallebi elde edin.
Kekin üzerine yayın.
Üstünü Ceviz, Hindistan cevizi, çikolata, meyve veya sevdiğiniz malzemelerle süsleyin.
Buzdolabında mümkünse bir gece bekletin.
Afiyet olsun.
NOT: Keki isterseniz sade yapabilirsiniz. Ceviz ve incir daha bir lezzet veriyor ama damak zevkinize kalmış.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder