Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un (silme yemek kaşığı)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- Krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 6-7 adet çilek
Yumurtaları çırpın. Toz şekeri ekleyin. İyice köpürene kadar çırpın.
Unu, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın.
Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 10 dakika pişirin.
Fırından çıkarıp başka bir tepsiye yağlı kağıt serip üzerine ters çevirin.
Pişirdiğiniz yağlı kağıdı kekten dikkatlice çıkarın.
Kekin kenarları sertleşmiş kısım var ise birazcık kesin.
Sonra alta serdiğiniz yağlı kağıttan yararlanarak keki hafifçe rulo yapın. Bu şekilde soğumaya bırakın.
O sırada kremayı hazırlayın. Tereyağı hariç tüm malzemeyi bir tencerede pürüzsüz olana kadar karıştırın. Kaynayınca 1-2 dakika kadar pişirin. Ocağı kapatıp tereyağını ekleyin. Pürüzsüz olana kadar mikserle çırpın.
Krema soğurken krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırparak hazırlayın. Buzdolabına koyun.
Rulo sardığınız keki tekrar açın. Üzerine kremayı yayın.
Dilimlediğiniz çilekleri kenar kısmına yerleştirip rulo haline getirin.
Her tarafını krem şanti ile kaplayın. Çilekle süsleyin.
Buzdolabında bir kaç saat veya mümkünse 1 gece bekletin.
Nefis Çilekli Rulo Pasta hazır. Soğuk servis edin.
Afiyet olsun.
Ellerinize sağlık tatlı çok güzel gözüküyor muhakkak denemek gerek :)
YanıtlaSilÇok teşekkürler Atakan bey. Deneyin tabii kek ve krema bir de çilek gibi nefis bir meyve birleştiğinde lezzet kaçınılmaz oluyor:)
SilNasıl da severim.. Çilekli pastaya bayılırım.. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilAh ah ben bütün pastalara bayılırım :) :)
Sil