Bu yemeğin ismini ister Borani, isterseniz Pilaki deyin. Aslında hepsi zeytinyağlı yemekler. Ben Havuç Borani dedim ama Pilakiye çok daha yakın. Neyse sonuçta lezzetli bir zeytinyağlı yemek :)
HAVUÇ BORANİ TARİFİ
4-6 KişilikMalzemeler:
- 1 kg. Havuç
- 1 adet kuru soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 1/2 çay bardağı pirinç
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1,5 su bardağı su
- 1/2 limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Havuçların yüzeyini kazıyın. Halka dilimleyin. Kuru soğanı küçük küp şeklinde doğrayın. Pirinci ayıklayıp yıkayın ve süzün. Sarımsakları ezin veya küçücük doğrayın.
- Bir tencereye sıvı yağı koyun. Isınınca kuru soğanı ekleyin. 2 dakika kadar kavurun. Sarımsağı ve havuçları ekleyin. Bir iki dakika daha kavurduktan sonra pirinci üzerine serpiştirin.
- Limon suyu ve suyu ekleyin. Tuzu ilave edin. Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp havuçlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
- Karıştırdıktan sonra dinlenmeye bırakın.
- Servis ederken damak zevkinize göre sade ikram edebilir. Ya da maydanoz veya dereotu ile süsleyebilirsiniz.
- Sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis ediniz.
- Afiyet olsun.
NOT: Pirince bağlı olarak su miktarı değişebilir. Pişerken kontrol edin. Su çok azalırsa 1 çay bardağı sıcak su ekleyin.
Zeytinyağlıların püf noktası ertesi gün yendiğinde çok lezzetli olmasıdır. Mümkünse 1 gün evvelden yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder