Lor Peyniri Kremalı Tart Tarifi, Nasıl Yapılır? / Kişniş Otu

Cuma, Nisan 06, 2018

Lor Peyniri Kremalı Tart Tarifi, Nasıl Yapılır?

Lor peynirli tart, lor peyniri, kremalı tart, tart tarifi, lezzetli, tatlı, çay saati, nefis, kişniş otu
Lor peynirli tartın kıvamı çok güzel. Hamurunda yumuşak tereyağı kullandığım için çok kıtır bir tabanı yok. Kekten biraz sert bir taban ama kenarları kıtır kıtır. Çay saatinde keyifle tüketebileceğiniz, misafirlerinize ikram edebileceğiniz bu lezzetli tartı mutlaka denemelisiniz.


Kaç Kişilik:
10 Kişilik

Lor Peyniri Kremalı Tart Malzemeleri:


  • 2,5 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 100 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1/2 çay bardağı süt
Kreması için:
  • 500 gram tatlı lor peyniri veya labne veya mascarpone 
  • 2 adet yumurta 
  • 150 gram tereyağı 
  • 3 çorba kaşığı süt 
  • 1,5 yemek kaşığı pudra şekeri

Lor Peyniri Kremalı Tart Nasıl Yapılır?


  • Önce tart hamurunu yapalım. Unu, yumurta, şeker, kakao, süt ve tereyağını bir kapta yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Eğer hamur kıvam almazsa çok az süt ekleyerek kıvam alıp toparlanmasını sağlayabilirsiniz. 
Lor peynirli tart, lor peyniri, kremalı tart, tart tarifi, lezzetli, tatlı, çay saati, nefis, kişniş otu

  • Hamurun az bir miktarını üstünü süslemek için ayırın. Şöyle avuç içi kadar yeterli.
  • Fırını 160 dereceye ayarlayın.
  • Bir tart kalıbını veya kelepçeli kalıbı iyice yağlayın.
  • Hamuru kalıbın tabanına ve kenarlarına eşit kalınlıkta döşeyin.
  • Tart kalıbı kullanacaksanız kenarlarını bir bıçağın sırt kısmı ile düzelterek istediğiniz şekli verin. Ben kaşığın sap kısmını kenarlara hafifçe bastırarak şekil verdim.
  • Kremayı yapmak için tatlı lor peynirini bir kaba alın. yumurta, şeker, tereyağı ve süt ile iyice çırparak pürüzsüz bir krema hazırlayın. Tartın üstüne yayın.

Lor peynirli tart, lor peyniri, kremalı tart, tart tarifi, lezzetli, tatlı, çay saati, nefis, kişniş otu

  • Ayırdığınız kakaolu hamuru istediğiniz şekli verdikten sonra kremanın üzerine hafifçe bastırarak yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
  • Soğuyunca servis edin.
Afiyet olsun.

NOT (Lor Peynirli Tartın Püf Noktaları): 

Tartın içinde kullanılan lorun mutlaka tatlı lor olması lazım. Eğer bulamazsanız labne veya mascarpone kullanabilirsiniz. Ben ricotta peyniri buldum. Ama tuzlu bir lormuş :( O yüzden diğerlerini tavsiye ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder