Fırında Patatesli Kuzu Eti Tarifi, Nasıl Yapılır? / Kişniş Otu

Cuma, Haziran 07, 2019

Fırında Patatesli Kuzu Eti Tarifi, Nasıl Yapılır?

Fırın yemekleri, nefis yemek tarifleri, kolay yemek tarifleri, Et yemekleri, pratik tarifler
Çok pratik yemek tarifleri sevenlere hem lezzetli hem de kolay bir et yemeği tarifi veriyorum. Fırında kolayca yapabileceğiniz bu tarifi umarım denersiniz. Umarım beğenirsiniz.

Patatesli kuzu eti yemeği tarifini hem aşağıda yazdım hem de videosunu çektim. Hangisinden arzu ederseniz takip edebilirsiniz.

Kaç Kişilik:
4-6 kişilik

Fırında Patatesli Kuzu Eti Malzemeleri:

  • 700 gram kemiksiz kuzu eti
  • 6 adet patates
  • 8-10 adet sivri biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kadar limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Bir kaç dal nane yaprakları

Fırında Patatesli Kuzu Eti Nasıl Yapılır?


  • Eti derin bir kaba alın. Tuz ve karabiberin yarısını serpin. Zeytinyağı, sarımsak, kekik ve limon suyunu ekleyin. Karıştırıp üzerini kapatın. Buzdolabında 30-40 dakika bekleterek marine edin.
  • Sürenin sonunda patateslerin kabuklarını soyup elma dilim doğrayın.
  • Biberleri iri parçalar halinde doğrayın.
  • Bir fırın kabına etleri süzerek yerleştirin. Üzerine patates ve biberleri yerleştirin. Marine sosunu ve 3 yemek kaşığı kadar suyu üzerine gezdirin.
  • Üzerine alüminyum folyo kapatarak önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
  • Sonrasında folyoyu alıp üzeri kızarana kadar biraz daha pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder