4-6 kişilik
Malzemeler:
- 2 su bardağı börülce
- 1 paket mantar (400 gram kadar)
- 1 demet maydanoz
- 7-8 adet yeşil soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet limonun suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Islatamadıysanız üzerine sıcak su döküp en az 3-4 saat bekletin. Sonra bu suyu döküp üzerini geçecek kadar su doldurun. 1 tatlı kaşığı tuzun yarısını katın ve 30-35 dakika yumuşayana kadar haşlayın. Süzün.
Mantarların yapraklarını soyun. Küçük olacak şekilde 4-5'e bölün. Üzerini örtecek kadar su koyun. Kalan tuzu da ekleyip, 10 dakika kadar haşlayın.
Yeşil soğanların yapraklarını temizleyin. Bolca yıkayın. Kurulayın.
Maydanozun da saplarını ayıkladıktan sonra yapraklarını bol suda yıkayın. Kurulayın.
Yeşil soğan ve maydanozu incecik doğrayın.
Haşlanmış ve iyice süzülmüş olan kuru börülceleri, maydanozu, yeşil soğan ve mantarları karıştırın.
Bir kaba sos malzemelerini koyun ve iyice karıştırın. Hazırladığınız salatanın üzerine dökün. Servis edin.
NOT: Bu salata harika oluyor. İsterseniz içindeki malzemelere sevdiğiniz başka malzemeler ekleyebilirsiniz.