Geçenlerde canım o kadar hamsi çekti ki, akşam gidip balıkçıda yeriz diye düşündüm. Biliyorsunuz özellikle hamsi gibi yağlı balıklar çok lezzetli oluyorlar ama bir o kadar da kokuları fazla oluyor. Birkaç gün eve keskin bir koku siniyor. Tabii benim sinsice bekleyen baş ağrılarım da fırsatı kaçırmıyor. O yüzden hep dışarıda balık yiyoruz. Sadece sizlerle balık tarifi paylaşacağım zaman evden balık kokuları yükselmeye başlıyor.
Salı, Kasım 18, 2014
Hamsi Buğulama Tarifi, Nasıl Yapılır?
Geçenlerde canım o kadar hamsi çekti ki, akşam gidip balıkçıda yeriz diye düşündüm. Biliyorsunuz özellikle hamsi gibi yağlı balıklar çok lezzetli oluyorlar ama bir o kadar da kokuları fazla oluyor. Birkaç gün eve keskin bir koku siniyor. Tabii benim sinsice bekleyen baş ağrılarım da fırsatı kaçırmıyor. O yüzden hep dışarıda balık yiyoruz. Sadece sizlerle balık tarifi paylaşacağım zaman evden balık kokuları yükselmeye başlıyor.
Cuma, Kasım 07, 2014
SOSLU İRMİK TATLISI
İrmik tatlısı tarifini daha önceden vermiştim. Muzlu jöleli irmik tatlısı ve Kakaolu Bisküvili İrmik Tatlısı adıyla tariflerim arasında yerini almıştı.
Aslında yine aynı irmik tatlısını vereceğim ama içine bir malzeme daha katarak ufak bir değişiklik yaptım. Geçen bir televizyon programında irmik tatlısının içine krem şanti kattıklarını gördüm. O şekilde denedim. Bence zaten güzel olan bir tatlı daha da harika oldu.
Bir değişiklik ise bu sefer soslu olarak yaptım. Soslarla sunulabilecek en pratik ve kolayca çabucak hazırlayabileceğiniz çok lezzetli bir tatlı. Ben de soslar haftasında, sizlerle paylaştığım 3 çeşit (vanilya, çikolata ve böğürtlen) birbirinden güzel sosu irmik tatlısı ile sunmak istedim.
Şimdi sizlere aynı irmik tatlısı ve soslarla 2 sunum şeklini birden vereceğim. İşte tarifim.
Perşembe, Kasım 06, 2014
BÖĞÜRTLEN SOS
BÖĞÜRTLEN SOS TARİFİ
Malzemeler:
- Dondurulmuş böğürtlen (450 gram)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı su
- 1 çorba kaşığı nişasta
Bir kasede nişastayı suyla karıştırarak eritin. Kaynamakta olan böğürtlene katıp karıştırın. 5 dakika daha karıştırarak pişirin.
Püre haline gelmesi için blendırdan ezin. Bir süzgeçten geçirerek çekirdek ve tortulardan arındırın.
Sosunuz hazır. Afiyet olsun.
NOT: Ben dondurulmuş böğürtlen kullandım. Siz taze böğürtlenle de yapabilirsiniz. Eğer beklediğinde çok yoğun bir sos olursa 1-2 yemek kaşığı su eklemeniz sorunu çözecektir.
VANİLYA SOSU
VANİLYA SOS TARİFİ
- 1,5 su bardağı süt (375 ml)
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 çorba kaşığı nişasta
- Küçük bir tencereye sütü ve yumurta sarısını koyun. Bir çırpma teliyle karıştırarak, yumurta sarısının iyice karışmasını sağlayın.
- Sonra şekeri ekleyin. Şeker eriyene kadar da karıştırın.
- Nişasta ve vanilyayı ekleyin. Yine çırpma teliyle karıştırmaya devam ederek ocağı yakın.
- Kaynayıp fokurdayana kadar devamlı karıştırarak 4-5 dakika kadar pişirin. Ateşi kapatın.
- Ara sıra karıştırarak soğumaya bırakın.
NOT: Bu tür soslarda bir süre beklediğinde özellikle içindeki nişastadan dolayı yoğunlaşma ve kalınlaşma olmaktadır. Kalınlaştığını farkettiğinizde içine 1 veya 2 yemek kaşığı soğuk süt katıp iyice karıştırmanız sorunu hemen çözecektir.
Bu sos her türlü kek, chesecake, parfe veya meyveleri lezzetlendirmede kullanılabilir.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)
ERİŞTELİ SÜTLÜ ÇORBA TARİFİ
Değişik tariflere karşı aşırı ilgim var. Çoğu zaman bu huyumu sevsem de bazen keşke olmasaydı diyorum. Nedeni ise genelde pek ilgi çekmemele...