Cuma, Haziran 03, 2016
Çarşamba, Haziran 01, 2016
HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE
Bu haftaki 2. kurabiye tarifim Hindistan Cevizli Kurabiye. Arkadaşım Gülhan'ın verdiği tariften yaptım. Çok nefis ve ağızda dağılan harika bir kurabiye. İşte tarifi;
HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE
40 Adet
Malzemeler:
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Bir kaba yumurta akını diğer bir kaba Hindistan cevizini koyun.
HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE
40 Adet
Malzemeler:
- 4 su bardağı un
- 2 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 çay bardağı Hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, önce yumurta akına sonra Hindistan cevizine bulayın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Salı, Mayıs 31, 2016
KAVALA KURABİYESİ
Bu haftayı Kurabiyeler Haftası ilan ettim. Bir kaç tane kurabiye tarifi vermek istiyorum. İlk olarak hangi kurabiyeyi yapayım diye araştırırken aklıma Edirne'nin meşhur Kavala Kurabiyesi geldi. Hemen yaptım. Biliyorsunuz kurabiye yapımı en kolay yiyeceklerden birisidir. Kavala kurabiyesi de hemen yoğrulup hazırlanabilen bir tarif. Ancak, hamur biraz dağılan bir kıvamda. O yüzden yağlı kağıt arasına koyup üzerinden oklavayla şekil vererek düz yapışık bir hamur hazırladım. Her defasında bir kaç kurabiye hazırlayıp, parçalanmaması için dikkatlice tepsiye konması gerekiyor. Pişince dağılma sorunu kalmıyor. Yani biraz şeklini verirken oyalayan bir kurabiye o kadar. Ama inanın lezzeti için uğraşmaya değer.
Çarşamba, Mayıs 25, 2016
DOMATESLİ PİRİNÇ ÇORBASI
DOMATESLİ PİRİNÇ ÇORBASI TARİFİ
4-6 kişilikMalzemeler:
- 1 büyük kuru soğan
- 1 çay bardağı pirinç
- 4-5 adet domates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı
- 6 su bardağı su
- 10 dal kadar maydanoz
- 3-5 dal dereotu (isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
Bir tencereye yağı koyun. Isınınca kuru soğanı ekleyin. 1-2 dakika kavurun. Rengi şeffaflaşınca domates rendesini katın. 5-6 dakika kadar pişirin. Pirinci ekleyin. Karıştırın. Suyu, tuzu ve biberi katın.
Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp, pirinçler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Maydanozu ve dereotunu ekleyin. Ocağı kapatın. Servis edin. Afiyet olsun.
Bazı yörelerde dereotu da katılıyor. o yüzden sizin damak zevkinize kalmış. İster maydanoz, ister dereotu isterseniz ikisini de aynı anda katın. Nefis bir çorba oluyor.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)
ERİŞTELİ SÜTLÜ ÇORBA TARİFİ
Değişik tariflere karşı aşırı ilgim var. Çoğu zaman bu huyumu sevsem de bazen keşke olmasaydı diyorum. Nedeni ise genelde pek ilgi çekmemele...