Bu yumuşacık lezzetli keke çikolata severler bayılacak. Ev yapımı puding ve muzla kaplı kakaolu keki çay saatinde zevkle tüketebilir, misafirlerinize gönül rahatlığıyla ikram edebilirsiniz. Yapımı kolay ancak kek ve pudingi ayrı ayrı yaptığınız için biraz zaman alabilir. Hemen kakaolu kek tarifini uygulamaya geçmek istiyorsanız, işte tarifi;
Kakaolu Kek Malzemeleri:
- 200 gram 1,5 su bardağı glütensiz un
- 2 adet yumurta
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı soğuk süt(keki ıslatmak için)
Puding Malzemeleri:
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yumurtanın sarısı
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 80-100 gram kadar bitter çikolata
Süslemek için:
- 3-4 adet muz
- Hindistan cevizi ve ceviz içi
Kakaolu Pudingli Kek Nasıl Yapılır?
- Yumurtayı, toz şeker ile çırpın.
- Sıvı yağı ve sütü ekleyin.
- Sonra unu, kakao ve kabartma tozu ile vanilyayı mümkünse eledikten sonra katın. Karıştırın.
- Yağlanmış fırın kabına dökün.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
- 5 dakika dinlendirip 1 su bardağı süt ile her yerini ıslatın.
Puding Tarifi
- Bir tencereye çikolata hariç tüm malzemeyi koyun.
- Pürüzsüz olması için iyice karıştırın.
- Kaynadıktan sonra dibinin tutmaması için karıştırmaya devam ederek 4-5 dakika pişirin.
- Bitter çikolatayı katın. Eriyene kadar karıştırın. Ocağı kapatıp ılınmasını bekleyin.
- Üstünün kaymak tutmaması için arada karıştırın.
Kakaolu Pudingli Kek Süslemesi
- Yarısından biraz azını kekin üstüne yayın. Dilimlenmiş muzlarla üzerini kaplayın.
- Kalan pudingi muzların üstüne yayın.
- Hindistan cevizi ve ceviz içi ile süsleyin.
- En az bir kaç saat dinlendirip servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder