Cumartesi, Mayıs 17, 2014

DR. OETKER TİRAMİSU



Bir kaç aydır hiç keyfim yoktu. Hani hiç bir şeyin zevk vermediği, seni mutlu edemediği, rahatlatamadığı zamanlar vardır ya işte öyle geçen zor haftalardı.
Günlerdir, bırakın bir şeyler yazmayı hiçbir şey yapmak bile istemiyorum. Ama hayat her zaman böyle değil mi? Tüm acılara, darbelere, hastalıklara rağmen kaldığı yerden eninde sonunda devam ediyor. Yaşayabilmek için ayakta durmak, güçlü olmak zorunda bırakıyor.
Ben de kendimi zorlayarak en azından çok önceden denediğim ve paylaşmaya fırsat bulamadığım bir tarifi yazayım istedim. Fotoğraf arşivinde Tiramisu resmini görünce hemen bunu seçtim. Çünkü tarif anlatmak zorunda kalmayacağım bir tatlı.
 Dr. Oetker Tiramisu, denemeyi en çok istediğim ve tadını çok merak ettiğim tatlıydı. Çünkü Tiramisu delisiyim. Harika bir İtalyan tatlısı. Tiramisunun anlamı ise beni mutlu et. Beni yukarı çek. Çok trajikomik bir şey. Sanki özellikle bu günler için seçmişim. Keşke gerçekten mutlu etse. Keşke  mutlu olabilmek bir tiramisuyu yemek kadar kolay olsaydı. Sonunda aldım ve yaptım. Sonuçtan çok memnun oldum. Gerçekten lezzetli bir tatlı oldu. Çok hoş bir aroması var.
Yapımı krema ve kekin hazırlanışı olarak iki kısımdan oluşuyor. Bir paketten ortalama 12 dilim çıkıyor. İcinde krema malzemesi, süsleme poşeti, pişirme kağıdı ve özel un karışımı çıkıyor.
Eklenmesi gereken bir kaç malzeme var. Süt, labne peyniri, yumurta, margarin gibi.
Ben tam not verdim ama önemli olan sizin notunuz. Deneyin. Memnun kalacaksınız. Şimdiden Afiyet olsun.



Çarşamba, Mayıs 07, 2014

HAVUÇLU PATATES SALATASI


Bildim bileli, patates salatasının her türlüsünü çok severim. Havuçlu ve yoğurtlu yapılan bu salatayı da çok seviyorum. Yoğurdunu bazen mayonezli bazen sarımsaklı çoğu zamanda sade yaparım. Özellikle sade yoğurt kullandığımda üzerine kırmızı pul biberli yağ gezdiriyorum. Çok güzel oluyor. O an canım hangisini çekiyorsa onu yapıyorum sonra da afiyetle yiyorum. 
Aynı malzemeler kullanılarak değişik sunumlarla ikram edebileceğiniz bir salata.  Size en çok rastladığım iki sunum şeklini göstereceğim. İkisi de çok güzel. İkisinin de sunumu beğeni topluyor. Birisinde çanak şeklinde yapıyorsun. Diğerinde ise malzemeler kat kat konarak pasta şeklinde yapılıyor. Seçim size kalmış.  İşte tarifim.
HAVUÇLU PATATES SALATASI
8-10 Kişilik
Malzemeler:
  • 1 kg. patates (5 orta boy)
  • 5 adet orta boy havuç
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı + 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber (tatlı veya acı)
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 çay bardağı su
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez (isteğe bağlı)
  • 1/2 demet maydanoz.
Patatesleri bir kaç yerinden bıçakla delin ve iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Ilıyınca kabuklarını soyup rendeleyin. 1 tatlı kaşığı tuzu, karabiberi 3 yemek kaşığı sıvı yağla,  limon suyunu ekleyin ve iyice karıştırın.
Havuçların kabuklarını soyun ve rendeleyin. Yarım çay bardağı suyu ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin. Devamında 2 yemek kaşığı sıvı yağı ve  1 çay kaşığı tuzu ekledikten sonra 1-2 dakika kavurun.
Maydanozun yapraklarını incecik kıyın. Süsleme için kullanacağımızdan düz bir tabağa yayın.
Yoğurdu, mayonezi ekledikten sonra pürüzsüz olana dek karıştırın.
Salatayı çanak şeklinde ikram edecekseniz elinizi ıslattıktan sonra patatesten cevizden büyük parçalar koparın. Yuvarlayarak şekil verdikten sonra, maydanoza bulayın.
Orta kısmına bastırarak çukur haline getirip çanak şeklini verin.
Çukur kısıma bir kaşık kadar havuç rendesinden koyun. Onun üstüne de 1 kaşık kadar yoğurt koyun.
Kalan 1 yemek kaşığı yağı ısıtın. Kırmızı biberi ekleyin ve biberin yanmaması için hemen ateşi kapatın. Hazırladığınız sosu yoğurtlu kısımın üstüne birazcık dökün. (yağlı sos istemezseniz sadece pul biber serpmeniz de yeterlidir.
Salatayı kat kat pasta gibi hazırlamak isterseniz. Tabanı düz yaklaşık 20 cm. ebadındaki bir kabı (ister yuvarlak ister kare olsun farketmez) salatanın yapışmaması için streçle kaplayın. En alta 2 ye ayırdığınız patates püresinin birini yayın. Onun üstüne havucu onun üstüne de kalan patates püresini yayın. En üste de kıyılmış maydanozdan serpiştirin. Buzdolabında yarım saat kadar bekletin. Devamında kalıptan çıkarıp servis tabağına ters çevirin.
Hazırladığınız yoğurtlu mayonezli karışımı en üste yayın ve kırmızı biberli sosu da döktükten sonra pasta görünümlü kat kat harika bir salatanız hazır. Eminim herkes çok beğenecek. Şimdiden afiyet olsun.

Cuma, Mayıs 02, 2014

TAHİNLİ CEVİZLİ KEK

Tahinli kek, Cevizli kek, Tahinli Cevizli Kek, Tarifi, Çay, Kişniş, Tatlı
Yarın hafta sonu ve tabi ki ailecek kahvaltı zamanı. Ben de sizlerin de çok beğeneceği kahvaltılık bir şeyler yapayım dedim. Son dakika da bu keki yapmaya karar verdim. Uzun zamandır yapmak istediğim bir kek tarifiydi. Hatta malzemesini de çoktan hazırlamıştım. Akşamdan yaptım. Yarın sabaha tadı iyice oturmuş ve lezzeti harika olmuş olacak. Şimdiden deneyen herkesten 10 puan aldığını özellikle söylemeliyim. Denemenizi tavsiye ediyorum. Umarım sizlerde çok beğenirsiniz. Yorumlarınızı da esirgemezseniz çok sevinirim. Sevgiyle kalın..
TAHİNLİ CEVİZLİ KEK
8-10 Kişilik
Malzemeler:
  • 3 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı mısır unu
  • 1/2 su bardağı küçük parçalara bölünmüş ceviz içi
  • 1 paket kabartma tozu

Pazartesi, Nisan 28, 2014

Baharatlı Kuru Köfte

Kuru Köfte tarifi, Mitite Köfte nedir, Nasıl Yapılır, Köfte tarifleri
Aslında bu köftenin adı Mitite köfte idi. Mitite köfte fındıktan biraz büyük yapılan kokteyl köftelere denir. Açık büfe ve brunchda ikram edilen minik köfteler Mitite köfte oluyor. 
Ben Mitite köfteleri büyük hazırlayarak akşam yemeği olarak sundum. İki türlüde lezzetli oluyor. Siz istediğiniz gibi yapabilirsiniz. ister minik ister büyük.

ERİŞTELİ SÜTLÜ ÇORBA TARİFİ

Değişik tariflere karşı aşırı ilgim var. Çoğu zaman bu huyumu sevsem de bazen keşke olmasaydı diyorum. Nedeni ise genelde pek ilgi çekmemele...