Pazartesi, Haziran 09, 2014

Paşa Lokumu

Paşa Lokumu Tarifi, tatlı, Sütlü tatlı, İkram, Nefis, Lokum, Kişniş Otu
Paşa lokumu çok kolay yapılan ve tattığım kadarıyla çok lezzetli ve beğenilen bir tatlı. Adına yakışır lokum gibi bir tadı olan sütlü tatlı.
Tarifini vermeden önce biraz araştırma yaptım. Bir kaç değişik adı ve bir çok değişik sunum şekli var.
Sadrazam lokumu, sultan lokumu, paşa lokumu, saray lokumu isimlerini almış.
Sunum şekli olarak ise, yuvarlak minik toplar halinde yada lokum ebadında rulo şeklinde. Genelde ise lokumdan daha uzun rulolar halinde ikram ediliyor.
Yine ana malzeme olan yumuşak elastiki hamur rulo sarılmadan önce içine krem şanti, çikolata rendesi, kaymak ve ceviz hatta muz gibi malzemeler konulup, bisküvi kırıntısı veya Hindistan cevizine bulanıyor. Ben sizin için hepsini denedim. Gerçekten harika oluyorlar. Ancak favorimiz Hindistan cevizine bulanmış lokum oldu. İçine ise kaymakta krem şanti de çok yakışıyor. Tabi bir de bolca ceviz.
Evet şimdi tarife geçelim. Ben hem Hindistan cevizine hem de bisküviye bulanmış olarak hazırladım. Siz hangisini seçerseniz o malzemeyi kullanın.

Cuma, Mayıs 30, 2014

MAYDANOZLU OMLET

Kahvaltıda canımız omlet çekti. Her zaman bol peynirli omlet yapıyordum. Bu sefer kızım değişik bir malzemeyle yapalım dedi. Ben de maydanozlu yaptım. Nefis oldu. Basit ama bir o kadar lezzetli bir omlet oldu. Fotoğrafı çok güzel çıkmadı ama yine de sizlerle paylaşmak istedim. Emin olun lezzeti fotosundan çok daha güzel. :))
MAYDANOZLU OMLET
1-2 kişilik
Malzemeler:
  • 2 adet yumurta
  • 1-2 yemek kaşığı tereyağı ve sıvı yağ karışımı
  • 1/3 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
Maydanozu bolca yıkayın. Yapraklarını incecik doğrayın.
Yumurtaları derin bir kaba kırın ve çırpın. İncecik doğradığınız maydanozu , tuz ve karabiberi ekleyin. İyice karıştırın.
Tavaya yağı koyun. Eriyince yumurtalı karışımı ekleyin. Tavanın her yerine yayın. Ocağın ateşini kısın ve kızarana ve sulu kısımları katılaşana kadar pişmesini sağlayın. 
Bir spatula yardımı ile diğer tarafını çevirin ve o kısmında pişmesini sağlayın.
İkiye katlayıp servis edin. İsterseniz katlamadan önce ezilmiş beyaz peynir veya rende kaşar yayıp katlayabilirsiniz. 
Afiyet olsun.
NOT: Tuzunu biraz az koydum. Arasına peynir koymayı düşünürseniz, peynir tuzlu olduğu için fazla tuzlu olmasını istemedim. Siz ona göre biraz daha artırabilirsiniz.
İsterseniz peyniri yumurtaya katıp peynirli maydanozlu da yapabilirsiniz.

Çarşamba, Mayıs 28, 2014

RENKLİ PEYNİR TOPLARI

RENKLİ PEYNİR TOPLARI TARİFİ / KİŞNİŞ OTU
Kahvaltı için harika peynir topları hazırladım. Pazar kahvaltılarını dışarıda yaptığımızda açık büfe de her zaman gördüğüm ve uzun zamandır yapmayı istediğim tarifti. Geçen pasta yapmak için aldığım ama tembelliğim yüzünden yapamadığım labne peyniri ve taze loru peynir topları için kullanayım dedim. İçine de evde az kalmış beyaz peynir ve kırıntılarını karıştırdım. Peynirleri bulayacağınız malzemeler de isteğe kalmış. Ben evde olan maydanoz, toz Antep fıstığı ve kırmızı pul biber kullandım. Ceviz ve dereotu da harika gidiyor. Hem lezzetli hem de sunumu çok güzel bir ikram. 
RENKLİ PEYNİR TOPLARI
24 adet
Malzemeler:
RENKLİ PEYNİR TOPLARI TARİFİ / KİŞNİŞ OTU
  • 200 gr. beyaz krem peynir veya labne peyniri
  • 100 gr. taze tuzlu veya tuzsuz lor peyniri
  • 100 gr. yumuşak beyaz peynir
Üzerini bulamak için:
  • ince kıyılmış maydanoz
  • ezilmiş ceviz-Antep fıstığı
  • incecik kıyılmış dereotu
  • kırmızı pul biber veya tatlı kırmızı toz biber
  • incecik kıyılmış fesleğen veya nane
RENKLİ PEYNİR TOPLARI TARİFİ / KİŞNİŞ OTU
Peynirleri karıştırın ve birbirine özleşmesi için iyice ezin. Pütürsüz hale getirin.
Peynirleri bulayacağınız malzemeleri tabaklara yayın.
Ellerinizi ıslatıp peynirden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, yuvarlayın.
İstediğiniz malzemeye bulayın.  
Elde ettiğiniz renkli peynir toplarını 10-15 dakika buzdolabında beklettikten sonra servis edin.

Salı, Mayıs 27, 2014

MANTARLI BÖREK

börek, mantar, mantarlı, börek tarifi, tarifler, çay saati, hamurişi

MANTARLI BÖREK TARİFİ

Börek tarifleri, Mantarlı tarifler, Kişniş, otu, Yemek, Bloğu8-10 Kişilik
Malzemeler:
  • 6 adet yufka
  • 800 gram mantar (2 paket)
  • 4 adet kuru soğan
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1,5 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

ERİŞTELİ SÜTLÜ ÇORBA TARİFİ

Değişik tariflere karşı aşırı ilgim var. Çoğu zaman bu huyumu sevsem de bazen keşke olmasaydı diyorum. Nedeni ise genelde pek ilgi çekmemele...