Yaz geldi ve sıcaklar içimizi yaktıkça serinlemek için soğuk içecekler içmek isteyeceğiz. Kola gibi asitli ve artık zararlarını çok iyi bildiğimiz içecekler yerine limonata, ayran veya şimdi tarifini vereceğim soğuk sütlü ve kahveli "Frappe" gibi içecekleri tercih edersek sağlığımızı birazda olsa korumuş oluruz.
Cumartesi, Mayıs 30, 2015
Çarşamba, Mayıs 27, 2015
KIYMALI RULO BÖREK
Bu böreği mutlaka deneyin derim. Hazırlarken yumuşacık bir hamuru oluyor. Sonrasında fırından çıkardığınızda üstü çıtır çıtır içi kat kat ve yumuşak bir börek elde ediyorsunuz. Tek kelimeyle nefis. Ben kıymalı yaptım ama patatesli, peynirli veya ıspanaklı yapabileceğiniz harika bir börek.
KIYMALI RULO BÖREKSalı, Mayıs 19, 2015
PATATES DOLMASI
PATATES DOLMASI
4 kişilik
Malzemeler:
- 8 orta boy patates
- 300 gram kuşbaşı et
- 1 orta boy soğan
- 5 adet çarliston biber
- 2 yemek kaşığı bezelye(dondurulmuş veya taze)
- 1 adet havuç
- 1 adet sarımsak
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 2 su bardağı + yarım çay bardağı su
- 1 çay kaşığı salça
O sırada havucu ve kuru soğanı ve 1 adet biberi küp şeklinde yemeklik doğrayın. Sarımsağı ezin.
Suyunu çeken ete ekleyin. 3-5 dakika kavurun. Salçayı ve bezelyeyi ekleyin. (Bezelyeniz konserve ise önceden ekleyip pişirmeye gerek yok. İç malzeme piştikten sonra en son eklemeniz yeterli) İyice karıştırın. Tuz, karabiber, kekik ve isterseniz kırmızı pul biberi ekleyin. Ocağı kapatın.

Patateslerin kabuğunu soyun. Eğer çok yuvarlaksa düzgün durması için alt kısmından hafifçe düzeltin. Bir kaşık veya oyma aleti ile içini oyun. Hemen kızgın yağda hafifçe kızartın.(Hemen kızartamayacaksanız kararmamaları için suda bekletin.) Biberleri de kızartın.

Afiyet olsun.
NOT: Acı seviyorsanız çarliston biberlerin yerine sivri biber kullanabilirsiniz.
Bu yemeği fırında pişirebilirsiniz. 20-25 dakika yeterli olacaktır.
Bu yemeği kıyma ile de yapabilirsiniz. Ancak kekik yerine maydanoz ve dereotu ile lezzetlendirirseniz daha güzel olacaktır.
Hatta kuşbaşı tavuk etiyle de hazırlayabilirsiniz.
Bu yemeği kıyma ile de yapabilirsiniz. Ancak kekik yerine maydanoz ve dereotu ile lezzetlendirirseniz daha güzel olacaktır.
Hatta kuşbaşı tavuk etiyle de hazırlayabilirsiniz.
Pazartesi, Mayıs 11, 2015
KARADUTLU KREMALI PASTA

Anamur'dan geçerken yoldan muz, çilek ve karadut almıştım. Hepsi çok lezzetliydi ama karadutun hoş tadı ve parmaklara işleyen rengini görünce hafif bir yaz pastasına çok yakışır dedim. Siz isterseniz böğürtlen veya ahududu gibi meyveleri de kullanabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)
ERİŞTELİ SÜTLÜ ÇORBA TARİFİ
Değişik tariflere karşı aşırı ilgim var. Çoğu zaman bu huyumu sevsem de bazen keşke olmasaydı diyorum. Nedeni ise genelde pek ilgi çekmemele...